View Single Post
Eski 11-10-2012, 10:22   #40
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Sayın Blues88, bence yavruları ayırma işini önümüzdeki bahar aylarına erteleyin. Kaktüsler baharla birlikte dinlenme dönemini tamamlayıp gelişmeye başlarlar. Bu dönemde genelde saksı, toprak değişimi önerilir.

Sormuş olduğunuz sorulara kısaca yanıt vermeye çalışayım;

-Yavruları elle de kopartmayın. Keskin bir bıçağı dezenfekte edip kökleri zarar görmeyecek şekilde ana gövdeden ayırın. Elle kopartmanız durumunda dikenlerin elinizde kalın bir eldiven bile olsa elinize zarar vermesi sözkonusu ya da gazete kağıdıyla tutarsanız dikenleri kırılabilir.

- Ayırdığınız yavruları kesilen kısmı kuruyana kadar aydınlık ve kuru bir yerde bekletin. Kesilen kısım tamamen kuruyup kabuk bağlamış gibi görünene kadar beklemeniz gerekir.

- Her bir yavru için ayrı saksı kullanırsanız gövde çapına uygun küçük saksılar tercih edin. Altlarına saksı boyutuna uygun çakıl ya da kırık saksı parçaları koyup kaktüs toprağı ilave edin. Ağaç kabukları, odun uzun süre su tutar, özellikle yeni saksılanan bitkiler olduğundan çürümeye karşı korumanız gerekir.

- Yavrular resimden anlaşıldığı kadarıyla ayrılmayacak durumda değiller. Ben şahsen küme halindeki görüntülerini beğeniyorum kaktüslerin ama siz ayırmak isterseniz dediğim gibi bahar aylarında havaların biraz ısınmaya başladığı günleri beklemenizi öneririm bu işlemler için.

Kolay gelsin.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön