View Single Post
Eski 19-10-2012, 23:34   #744
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kozel Mesajı Göster

Ticari anlamda ekecek olsanız çit sistemini mi tercih ederdiniz?

Bana göre 3 dönüm de ticaridir 3000 dönümde . 3-5 dölüm olan bahçelerden gelir beklenmiyorsa hobi amaçlıysa ticari düşünülemez.

5 dönüm bahçe ekonomik sıkıntısı olan biri için bir emekli maaşı daha olarak düşünülebilir.

Ticari anlamda ekecek olsaydım ve yerim büyük olsaydı yine 8x8 ekerdim çok sık ekip çok verim alacağım anlamı çıkmamalı ve düşünülmemeli doğa ananın kuralları neyse ona göre hareket etmek gerekliliğine inanırım. Düşünün ki, sık ektiniz bunun budamaları ona göre yapılması gerekir çok dikkat etmeniz gerekir ayrı bir maliyettir, bahçe hava almaz hastalıktan kurtaramazsın yani kısacası evdeki bulgurdan da olursun.


10x8 ile 8x6 lık çit sistemini karşılaştıracak olsanız, verim için hangisini önerirsiniz? Çünkü böyle güzel bir bahçe elde ettikten sonra cevizleri az ışık alıyor diye kesmek çok korkunç bir şey olur. Bir de sizin ekim aralığınız nedir acaba?
10x8 çok geniş olur, çit sistemi düşünülse bile 8x8 de çit sistemi olur, sıra aralarını açar (bahçe hava alması için, ilaçlamada kolaylık için) sıra üstleri bir birine geçer yine çit sistemi olur.
7x3.5 - 8x4 ekenler için hiç değilse 8x6 ekin düzenli bir budamayla kalıcı ağaçlarınız olur diyorum.
7x3.5 - 8x4 ekimlerde efendim 10 yıl sonra birer tanesini çıkaracağım diyor, yahu 10 yılda çok bir şey alamayacaksın ve diğer kalıcı ağaçlarında taç yapılarını bozacaksın ve ayrıca fidan bakım söküm gibi bir maliyet oluşacak onlardan aldığın verim söküm parasına yetmeyecek desem doğru olur.

Benim ekim aralığım 8x8 dir.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön