View Single Post
Eski 25-11-2012, 19:55   #251
ncp1963
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rise_com Mesajı Göster
Sayın lilium ile bu konuda irtibata geçmenizi tavsiye ederim. Bildiğim kadarı ile kendisinin de üretimi var. Eminim yardımcı olacaktır.

MEYVE FİDANI ALACAK ÇİFTÇİLERİMİZİN DİKKATİNE

FİDAN KİMDEN ALINMALI ?

-Fidan Satmaya, Fidan Üretici Belgesi Sahibi Üreticiler İle Tohumluk Bayileri Yetkilidir.
Bu Belgeleri Olmayanlardan Fidan Almayınız.
Bu belgeleri olmayanların fidan üretmeleri ve satmaları yasaktır.

FİDAN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ ?

1-Fidan Satılan Yerde Fidanların Köklerinin Kumda Veya Toprakta Gömülü Olması Gerekir. Pazar Yeri Veya Başka Yerlerde Kökleri Açıkta Bekleyen Fidanları Almayınız.
2-Alacağınız Fidanların Demetleri Üzerinde Sarı Renkli Etiket Olup Olmadığına Bakıp Etiketsiz Fidanları Almayınız. -Fidanların etiketini inceleyip; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı adı ve ablemi, üretici adı ile çeşit ve anaç adı kontrol edilmeli. -Fidan satıcısı üretici çiftçi ise Fidan üretici Belgesi istenip kontrol edilmeli, (etiketteki üretici bilgileri ile belgedeki bilgilerin aynı olması gerekir) Fidan üreticileri Ülkenin her yerinde kendi ürettikleri fidanı satma yetkisine sahiptir. -Fidan satıcısı üretici değil aracı ise Tohumluk bayilik belgesi sorulmalı.Gösterdiği tohumluk bayilik belgesindeki adres İlçeniz sınırları içersindeki bir adres ise o kişiden fidan alınır. Bayi belgeleri verildiği adreste geçerlidir.Seyyar olarak başka yerlerde satma yetkisi vermez.Başka ilçelerdeki adrese ait tohumluk bayilik belgesi gösterenlerden fidan almayınız.
3-FİDAN ALIRKEN MUTLAKA FATURASINI VE SERTİFİKASINI ALINIZ -Fatura ve sertifika almadan fidan alınması halinde fidanın çeşidinin yanlış çıkması veya diğer olumsuzluklarda hak iddia edemezsiniz.(Olumsuzlukları Belgelendirmeniz halinde tazminat hakkınız mevcuttur.) -Daha fazla bilgi için İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurunuz.

Fidan üretme izni olmayan yerden fidan alırsanız desteklemeden faydalanmazsınız mutlaka alacağınız cinse ait üretim izninin olup olmadığını kontrol ediniz


Düzenleyen ncp1963 : 04-12-2012 saat 19:20
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön