View Single Post
Eski 31-12-2012, 20:35   #218
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Yaz aylarında bahçemiz

19 Temmuz 2012' den

Mor reyhan biçilecek kıvama geldi. Bir sefer daha ürün alabilmek için,
toprak seviyesinden değilde, ilk yaprak sapının hemen üstünden kesim
yapıyoruz. Temiz bir bez üzerine sererek gölgede kurutuyoruz. İyice
kuruyunca, cam kavanozlarda muhafaza ediyoruz. Ağır aromasından dolayı
taze olarak tüketimi yaygın değil, ancak kurutulmuşu; dolmalarda, mantıda,
makarna soslarında harika oluyor.
Name:  servet1 127.jpg
Views: 999
Size:  74.4 KB

Taze tüketim için fasulye
Name:  servet1 217.jpg
Views: 1505
Size:  50.3 KB

Sırık domates verimli ama
Name:  servet1 219.jpg
Views: 989
Size:  71.4 KB

Yerli domatesin yerini tutamaz.
Name:  servet1 237.jpg
Views: 982
Size:  55.1 KB

Dolma biber
Name:  servet1 240.jpg
Views: 1000
Size:  57.6 KB

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön