View Single Post
Eski 13-01-2013, 12:30   #577
Vermicompost
Yeni Üye
 
Vermicompost's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2012
Şehir: Uşak
Mesajlar: 15
Merhaba savaş abi yazının tamamını okudum, beyaz solucanlardan solucan gübresi elde etme düşünceni açıklamışsın düşüncen çok güzel ama ben bu düşüncenin gerçekleşebileceğini pek sanmıyorum. Nedenine gelecek olursak solucanların renk ve şeklinin değişimi tüketim alışkanlıkları ile orantılı olarak gerçekleşiyor, bizim üretimde kullandığımız solucanlar saf katkısız bitkisel çürümüş atıkları daha fazla tüketmeye eğilimli türler oysaki beyaz solucanlar daha çok bitki dışı yani çürümüş et türü atıkları tüketmeye eğilimli solucanlar et dışında ekmek v.b. mayalanmış gıdaların çürümesi sonucuda ortaya çıkabiliyorlar tahminimce hayvansal protein ve doymuş yağ tüketimine daha eğilimliler.

Dediğin şekilde bitkisel çürümüş ürünleri tüketebildiklerini varsayalım bu sefer çok çabuk kısa sürede çok üreyebilen canlılar yine tahminime göre tükettikleri atıklardan daha çok besin almaları gerekir, buda çıkacak olan gübrenin kalitesini olumsuz etkileyecektir.

Bizim tür ile bu tür eğerki çiftleşerek yeni bir tür ortaya çıkarsa belki senin istediğine yakın bir sonuç verebilir. Yinede imkanın var ise denemeni isterim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

Vermicompost Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön