View Single Post
Eski 18-01-2013, 21:55   #593
Savaş
Ağaç Dostu
 
Savaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 326
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif01 Mesajı Göster
yaz tatilinden önce solucan kabımın içinde bir çok yumurta görürken şimdilerde hiç yumurta göremiyorum diyebilirim ama bu seferde fazlasıyla yavru solucanlar(**** solucan sandığım kurtçuklarmı bilemiyorum) var ne iştir çözemedim?
Sayın arif01,

solucanlar durmaksızın her daim çiftleşip kokon üretmezler zaten. Uygun koşullar sağlandığında çiftleşme ve kokon üretme eğilimindedirler. Ayrıca bir solucan diğer solucandan aldığı ve vücudunda depoladığı spremleri dönemsel olarak kendi ürettiği yumurtaları döllemekte kullanır ve bunu da kokonlar içinde vücuttan dışarı atar. Yani bazen çiftleşme olayı görmeden de kokonların arttığınıda görebilirsiniz.

Gördüğünüz şeylerin yavru solucan olup olmadığını anlamak için bir kısmını sistemden yemiyle birlikte ayırıp başka bir kaba alın ve yaklaşık 1 hafta sonra durumuna bakın. Eğer renkleri kırmızıya dönmeye başlamış, yani kırmızı renk pigmentleri oluşmaya başlamışsa onlar bizimkilerdir. Zaten bu arada boyutça da büyüme başlamış olacaktır. Ama aynı beyaz solucanlar olarak duruyorlarsa o vakit onlar bizimkiler değillerdir.

Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön