View Single Post
Eski 22-01-2013, 16:04   #618
photographist
Yeni Üye
 
photographist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 24
Aslında bu konu ile ilgili trajikomik durumlar sözkonusu.

Bunlardan birincisi "Tarımda Kullanılan Organik, Organomineral Gübreler ve Toprak Düzenleyiciler ile Mikrobiyal, Enzim İçerikli ve Diğer Ürünlerin Üretimi, İthalatı ve Piyasaya Arzına Dair Yönetmelik"te vermicompost'a hiç değinilmemiş. Lisans alan firmalar bu yönetmeliğin 16. maddesine göre lisans alıyor orada da şöyle diyor.

Alıntı:
MADDE 16 – (1) Bu Yönetmelik ve eklerinde yer almayan ancak, Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ekinde yer alan ürünler Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik gereklerini de yerine getirmek kaydıyla, Yetkili Kurul tarafından değerlendirilerek bu Yönetmelik esaslarına göre belgelendirilir.

(2) Bu Yönetmelik ve Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik eklerinde yer almayan ürünler Yetkili Kurul tarafından değerlendirilerek uygun bulunması halinde bu Yönetmeliğe eklenmesini müteakiben bu Yönetmelik esaslarına göre belgelendirilir.
Bunun haricinde İstanbul'da yaşıyorsanız ve bu iş ile ilgili ziraat fakültesinden danışmanlık veya işbirliği arayışı içindeyseniz böyle bir şansınız yok. Ülke nüfusunun %15'inin yaşadığı İstanbul'daki üniversitelerin hiçbirinde ziraat fakültesi yok.

Fiyat konusuna gelince ben para ödeyerek 200 adet solucan aldım. Fiyatının çok fahiş olduğunu düşünmüyorum çünkü ödediğim ücreti solucanların kendisinden çok, bakımları ve üretimleri ile ilgili sorduğum soruların cevaplara ödediğimi düşünüyorum. Yoksa doğadan veya bir ahırın gübre atıklarının içinden bu solucanları toplayabilirdim fakat yaşatabilir miydim bilmiyorum?

photographist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön