View Single Post
Eski 31-01-2013, 19:56   #3211
ömür-uşak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-11-2012
Şehir: uşak
Mesajlar: 267
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
tekrar olacak ama, ben bahçemi örnekleme yaparak kurmak istiyorum.önce bahçenin 2 dönümüne bölgede yetişebilecek çeşitlerden fidanlar (chandler,fernor,kaman,bilecik,şebin,maraş18,oğuzl ar) dikip 4-5 yıl sonra en iyi uyum sağlayan çeşitle ektiğim tohumları aşılayarak bahçemi kurmayı planlıyorum..

ancak, diyelim ki kamana karar verdim aşı yapacağım kalemleri aşı için oluşturulmuş anaç bahçelerden mi almam lazım? daha önce kendi bahçeme diktiğim kamanlardan ya da çevredeki başka bahçelerden alıp aşılasam ağaçalrım orjinal kaman olur mu? olsa da verimi falan aynı özellikleri gösterir mi?

ayrıca, tohumların da kaman mı olması gerekir?
tohum ne olursa olsun hangi çeşitle aşılanıyorsa o çeşit olur diye bir çok yerde okudum..bunun istisnası olabilir mi ya da kısmen oluşacak ağaç, tohum çeşidi ile aşılanan çeşit özelliklerini beraber gösterebilir mi?
Sn ladikli 4 yıl sonra senin kendine ait anaç bahçen oluşacak.Çevreden kalem aramana gerek kalmaz.En uygun cinslerden kendi bahçendeki kalemlerle aşılarsı. 4 yıl sınra seni bahçenin her tarafı kalem olur.Bol bol kullanabilirsin. Tohum olarak fidancılar yerli çetin ceviz öneriyorlar kendileride çetin cevize aşı yapıyorlar.Hangi ağaçtan kalem alırsan aşıladığın ağaç kalem aldığın ağaç gibi olur.Başarılı olman temennisiyle.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön