View Single Post
Eski 11-02-2013, 18:50   #293
ncp1963
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan Mesajı Göster
Necip bey sizinle özel mesaj üzerinden görüştük ancak konuya not düşmek ve güncellemek adına burayada ekliyim yazdıklarımı.

1400 rakım'lı bir yere 3.5 dönüm kadar ceviz bahçesi dikmeyi düşünüyoruz. Burda amaç ticari değil hobi amaçlı vakit geçirmek , boş olan bir araziyi değerlendirmiş olmak , bu konuda deneyim kazanmak ...vs denilebilir.

Öncelikle bu konuya benim gibi sonradan ilgi duyan insanlar için internet üzerinde araştırmalarda ve fidancılara danışıldığında büyük bir bilgi kirliliği var. Her çeşidi ve yöntemi öneren veya kötülüyen mevcut.

[COLOR="black"]bilgi kirliliği konusunda sonsuz haklısınız Altay Ceviz şu link e bakarsanız nedemek istediğimi anlarsınız unutmadan birde sattıkları fidanlar aşısızmış, aşısız fidanın yani çöğürden yetişen fidanın meyvasının ne olacağını allahtan başka kimse bilmez çok verimli harika bir çeşitte olabilir hiç verimsiz tatsız tuzsuz birşeyde olabilir. tüm kaynaklar bas bas bağırıp bu böyledir derken bu arkadaşların aşısız fidan satmaya çalışmaları bence biraz abesle iştigal oluyor. /COLOR]

Herşeyden önce dikilmesi gereken cins önemliydi . Yalova doğumlu olduğumdan Yalovada bulunan birkaç tanıdık vasıtası ile ziraatçilere danıştığımızda rakımdan dolayı bilecik , şebin ve fenor önerdiler. Hatta geçtiğimiz yaz ayı sonunda 5*7 çukurları kazdırdım. Sonbaharda düğün telaşı yüzünden bu konu ile ilgilenemedim. Son 1.5 aydır baharda dikelim diye düşünürken bahçe oluşturmak için çok farklı etkenleri, farklı ceviz türleri ...vs gibi konuları daha derinlemesine araştırma şansım oldu.


formda ejder01 arkadaşımız da sizinkine benzer bir yerde dikim yapmış chandler hakkında çok olumlu konuşmuyordu isterseniz ejder01 in yazılarını tekrardan gözden geçirin

Son düşüncelerime gelince aralıkları 5*7 belirlemekle hata yaptım sanırım. Chadler için uygun densede çoğu kaynakta 7*7 veya 8*8 olarak geçiyor. Bu noktada yerler hazırlandığından dolayı birer atlıyarak ekebilir 10*7 olarak aralıkları elde edebilirim. Belki normal eker daha sonra aradakileri alabilirim . Şu an karar veremedim.

arazi çok büyük olmadığı için rakamsal büyüklük pek dişe dokunacak bir şey oluşturmayacaktır madem hazır çukurlarda kazılmış bence dikim yapın toplamda 30 fidan fazla dikmiş olursunuz 30X10=300 TL yapar ilerde gerekirse kesersiniz

Ekmeyi düşündündüğüm cinslere gelince bölge rakımını düşünerek fenor ve maraş18 ekebilirim . Bununda yanında denemek için chadler da düşünüyorum . Zira orta anadolu kadar ağır olmuyor kış ayları.

Halen tam olarak emin olabilmiş değilim. Bu ay sonuna kadar netleştirmeyi umuyorum .

şimdiden herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle


Düzenleyen ncp1963 : 17-02-2013 saat 10:51
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön