View Single Post
Eski 14-05-2013, 18:42   #894
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
9b'de yazin asagi yukari ne kadar yagis aliyorsunuz? Iklim bakimindan benim iklimimle sizinki birbirine cok benziyor ve benim iklimimde kavun/karpuz icin bahar aylari, yazin bastiran asiri yagistan/nemden/sicaktan dolayi, cok daha uygun oluyor ama bu sene bitki gelisimleri yaza sarkacak sekilde bir deneme yapiyorum.

Topraginizin kumlu ve su tutmayan suzek yapida oldugunu belirtmissiniz. Biber, patlican ve domatesi bahcenize ekerken ozel bir onlem (or. cukurlar acip, kaliteli toprak/gubre karisimini cukura doldurup fideleri gommek) aliyor musunuz? Yoksa, gubreyi kuma karistirip fideleri kokler derinde kalmayacak sekilde mi ekiyorsunuz (toprak su tutmadigi icin kokleri yuzeye yakin birakmayi tercih ediyor olabilirsiniz diye soruyorum)?

Sizdeki kabakta oldugu gibi acilim yapan cesitleri birbirini takip eden yillarda yetistirip geriye dogru bir acilim elde ettiginiz oldu mu?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkürler Sn. birnefestoprak. Elimden geldiğince ilgileniyorum bitkilerle.

Domateste solgunluk derken fungal etmenleri mi kastettiniz? Eğer Fusarium vb lerini kastettiyseniz bizim bahçe toprağı pek su tutmadığı için o yönden şanslıyım genelde solgunluk pek yok şükür.

Dolmalık kabağa gelince takastan aldığım istiridye kabak desem inanır mısınız? Bu kadar fazla bir açılım beklemiyordum açıkçası. Ama dolmalık olarak çok güzel yani istiridye çıkmadığı için sevindim desem yeridir. Yalnız diğer beyaz olanı da istiridye diye ektiğim tohum. Yani ikisi de farklı dolmalık çıktı. Ama işin iyi tarafı da her koltukta bir dişi çiçek olması.

Karpuzlar nerdeyse bütün gün güneş görüyor. Bu karpuzlar kabak anacına aşılı. Ben ilk başta üzerini örtmüştüm şu anda bitkinin gelişimi müthiş, 3 tane de kesin tutan meyve var. Tam olgunlaşmadan koparmayacağım, tam olgunlaşınca tadı çok güzel oluyor.

Karpuz haziran sonuna kadar rahatlıkla ekilebilir ama ticari olarak yazın ekilenler fazla meyve tutmadığı için pek verim alamıyorlar. Kavun da karpuz gibi ekiliyor. Şu anda tünellerde ekenler topluyorlar karpuzu da kavunu da. Kavun temmuzda da ekilebilir tabi hastalık ve zararlıları iyi kontrol etmek lazım.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön