View Single Post
Eski 17-06-2013, 01:31   #3175
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Merhaba Sayın hüsnüyusuf;
Hoş geldiniz.
Duvardaki boşluklar, beni de rahatsız ediyor. Ancak, önümüzdeki yıl, ikinci yılında da boyları kısa kalan clematis türlerini, gelecek yıl daha yüksekten budayarak sorunu çözebilmeyi umuyorum.
Birkaç yıl önce bu duvarda, gülle birlikte mavi çiçekli çan sarmaşığı vardı. Çok arsızdı. Tüm duvarı tek başına örttüğü gibi, ilk diktiğim soldaki clematisleri de boğmaya başladı. Bu yüzden onu evin arka cephesine aldım.
Orman sarmaşığı bahçemde, birçok yerde var. Sadece, bahçe kapısı kenarında, sarı çiçekli Acem Borusu, pembe çiçekli ponpon gül ile birlikte kuru bir servi ağacına sarılanını yok edemedim. Buralarda çok hızlı büyür. Bilirsiniz vantuzları ile sarıldıkları ağaçların suyunu emer ve kuruturlar. Yani aynı zamanda asalaktırlar. Duvara da yapışarak sıvanın işlevselliğini yitirmesine neden olurlar.
Bu nedenle ben, orman sarmaşığı, clematis ve gül üçlemesi önerinize pek sıcak bakamıyorum.
Ancak şunu yapabilirim. Eğer, clematisler, gelecek yıldada duvarı örtecek kadar uzamazlarsa, gülün içinde kalan ve daha çok uzayan, Jean Paul II ve Macropetala Maidwell Hall ile, kısa kalanlar arasında yer değişikliğine gidebilirim.

Öneriniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön