View Single Post
Eski 12-08-2013, 19:50   #1849
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sn bahcedenn,

Ayas Domatesi'ni 2012 Agaclar.net Tohum Takas Etkinligi'nde Sn asiye'nin gonderdigi, yaklasik 50 yillik tohumun devami olan tohumlardan mi urettiniz yoksa kaynagi baska mi? Sizin gosterdiginiz resimdeki meyveler sanki bildigimiz Ayas Domatesi'ne gore biraz daha basik ve duz kabuklu degil, eger kaynak dedigim gibiyse sonuc ilginc. Bir de tek bir bitki mi yetistirdiniz yoksa baska tohum da ektiniz mi?

Rouge D'Irak domatesi yetistirmenize cok sevindim. Bu domates, Nineveh, Al Kuffa ve Abu Rawan ile birlikte piyasada bulunan ve tohumu, Fransa'da yasayan Aziz Nael isimli bir Irak'li tarafindan ABD'ye tanitilan cok nadir dort cesitten birisi. Ayni kisi, Ali Baba isimli cok cok kaliteli Irak Karpuzu'nu da hepimizin begenisine sundu. Bu cesitlerin hepsi, Guneydogu Anadolu'da yetistirilen desti cesitlerle benzerlik gosteriyor.

Vernissage Pink de onemli bir cesit. Bildigim kadariyla, Ukrayna'da gerceklestirilen cizgili domates uretim projesi kapsaminda ortaya cikan bir seri cizgili cesitten birisi. Diger bir ifadeyle, cesit adi Ingilizce ama Vernissage Pink, aslinda bir Ukrayna domatesi. Hic yetistirmedim ama buyuk ihtimalle, soguk dayanimi da yuksektir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Ankara'nın Ayaş Domatesi
Eklenti 433071
Rouge D'Irak
Eklenti 433072
Sub Arctic Plenty
Eklenti 433073
Sub Arctic Plenty
Eklenti 433074

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön