View Single Post
Eski 12-08-2013, 23:00   #1859
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Tahminimce esinizin begenmesinin nedenlerinden birisi, bu cesidin Turk damak tadina yakin olmasi. Su ana kadarki gozlemime gore, bizde ozellikle ulkenin batisindan dogusuna dogru gidildikce asidik domatesler agirlik kazaniyor. Yemeklerde de genel olarak bu domatesler kullaniliyor.

Nineveh de bence desti domateslere yakin bir tada sahip. Eger desti domates tadip sevdiyseniz, Nineveh'i de seversiniz diye dusunuyorum. Bir dahaki sefere, az su vererek yetistirip bir de oyle denemenizi tavsiye ederim. Bitkiyi kaybettiginize uzuldum ama tohum aldiginiza sevindim. Irak'ta geleneksel tarim bitti maalesef... Dunyanin bitki cesitliliginin korunmasi adina onemli bir katkiniz oldu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Rouge D'Irak 'ın meyvelerinin olgunlaşmasını bekliyorum. Lezzetini henüz bilmiyorum. Nineveh'in gelişimi tüm çeşitler içerisinde en güzel giderken Tuta'dan sonra çok seri şekilde bitkiyi kaybettim. Diğerleri hastalığı birkaç kurtlu meyve ile atlatırken Nineveh tepetaklak gitti. Neyse ki kısıtlı miktar da olsa tohumluk alabildim. Yalnız tadına ben kendim bakamadım. Ama eşim çok beğendi.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön