View Single Post
Eski 14-12-2013, 17:20   #190
SAHIRE
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Parvo virüs

[QUOTE=Charlaux;1228184]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster

Merhaba sn.Sahire,
How to completely treat canine parvo virus in dogs? - Yahoo UK & Ireland Answers linkten baktigima gore bir antibiyotik ismi verilmis ama bilemedim,bence Kadikoy'deki Vetline'i arayin belki kan tahlili yapip yollarsiniz;bizim kopegimiz de olumcul bir hastalik gecirmisti uzun zaman once ama sagolsun kurtardilar belki size bir tavsiye verebilirler eczaneden alinabilecek diye dusunuyorum.Yumurta da anladigim kadariyla cig cunku yoksa belirtirlerdi diye dusunuyorum.
Sevgiler
Yapabileceklerimin hepsini yaptım- çiğ yumurtayı da denedim bir umut- aslında herşeyi denedik, şırıngayla besledik, ama maalesef durum çok kötü. Zaten antibiyotik kullanıyorduk. Bugün onu da bıraktık. Daha fazlası eziyet olacak.
Bizim vakamızda veterinerin yanlış teşhisi çok acı sonuçlandı.
Aşı olduğu halde köpekler parvoya yakalanabilir. Bunu bilemediğinden ve enfeksiyon dediğinden Apolloyu da kaybettik çünkü parvo çok bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık. Rocky de de doğru teşhis geç kaldı , hastalık çok ilerlemişti.
Genç köpeklerde kusma ve ishal görüldüğünde ilk parvodan şüphelenin ve bu konuda ve köpekler konusunda uzman bilinçli bir veterinere gidin, umarım bulabilirsiniz. Eğer genç köpeğiniz varsa muhakkak parvoyu araştırın, aşıların tekrarlanarak yapılması daha iyi neticelenebilir, 8 haftalıkta parvo aşısını yaptırın ve 16 haftalığa kadar tekrarlayın. Acı deneyimlerle öğrenilenler bunlar, umarım kimse bu parvo belasını yaşamaz...

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön