View Single Post
Eski 30-12-2013, 15:47   #345
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın Mrtyrc,

Aramıza hoş geldiniz. Adem Beyin tavsiye ettiği gibi fotoğraf ilave ederseniz yorum yapmak daha yerinde olur. Bunların yanında 1 tane de 3-5 cm çapında bir ligustrum bulabilirseniz, hızlı gelişen bir tür olduğu için öğrenmeniz daha hızlanır.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrtyrc Mesajı Göster
Öncelikle herkese merhaba.Foruma yeni üye oldum.Uzun yıllardır içimde hep bonsai yapma hayali vardı.ama koşullar bir türlü elvermemişti.Kendi mesleğim Ziraat olmasına rağmen "işimi eve getirmek" nasip olmamıştı.Sonunda işin başlangıç aşamasını yerine getiriyorum.Mesleğimden dolayı kendim hep ağaçlarla iç içe oldum ancak bonsai bakımı budaması gübreleme vs işlemler benim bildiğimden çok farklı.
Takdir edersiniz ki hep büyük ağaçlarla **** bodur-yarı bodur türlerle uğraştım.onların budaması da başka,tel sistemi de . bonsai bakımı bir bakımdan benim için yeni bir öğrenme alanı olacak.
Fidanlarımı satın almadan önce forumlardan ve yabancı kaynaklardan giriş düzeyinde bilgi sahibi oldum ve seçimlerimi buna göre yaptım.(desem de inanmayın çünkü benim seçtiğim türleri beğenmeyen eşim şu olsun bu olsun diyerek tamamen farklı türler seçti)
Sonuç itibari ile 2 Adet Süs narı,1 Adet süs elması ve birde ginko biloba(mabet ağacı) satın aldım.
Sipariş ettiğim fidanlık sahibi arkadaştan rica ettim kendisi bonsai yapılabilecek kalınlıkda ve yaşta fidanları gönderecek fidanlarda bi kaç gün içerisinde elime geçmiş olur.
Sizden öncelikli olarak ricam şu ki ;
Fidanları teslim aldığımda ne yapmam gerekir.Mevsim itibari ile hiç bir işlem yapmadan saksılı ve tüplü halde ilkbaharımı beklemeliyim yoksa yapacağim herhangi bir işlem varmı.
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.Güzel kalıcı dostluklar kurmak ve karşılıklı bilgi paylaşmak dileğiyle...

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön