View Single Post
Eski 21-01-2014, 10:28   #65
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ysfaydn Mesajı Göster
Merhaba sayın vetman996,

Alıntıladığım mesajınızı okuduğuma çok sevindim. Atalarımızdan aldığımız örnek ile başlangıçta süt, 2 yıl içerisinde süt hayvanlarından alacağımız yavrular ile besi hayvanları yetiştirmeyi düşünüyoruz. Bilinçli bir üretici olmak, kâr marjını yükseltmek ve kaliteli ürün sağlamak için aylardır araştırma içerisindeyiz. Değerli bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız maddi ve manevi (çok dua ederiz ) olarak karşılığını ödemeye hazırız.

Beslediğiniz hayvan cinslerini ve uyguladığınız besi yöntemini kabaca paylaşırsanız bize (bir ortağım var) çok yardımcı olmuş olursunuz. Müsait bir zamanınızda da çiftliğinizin konumunu paylaşırsanız ziyaret etmek isteriz.
Değerli Ysfaydn Merhaba.

Büyükbaş hayvan üreticisi olma kararınıza sevindim. Umarım başlarsınız ve bu zevkli uğraştan mahrum kalmazsınız. Büyükbaş hayvancılık bazı dönemlerde çok kazandırır, bazı dönemlerde hiç kazandırmaz hatta bir dönem zarar da edebilirsiniz ama ortalamasında mutlaka kazanırsınız.

Kısa dönem hayvancılık yapmak istiyorsanız hiç başlamayın. Ama en az 5 yıl yapabilirim düşüncesindeyseniz mutlaka başlamalısınız.

Biz daha çok holstein damızlık düve yetiştiriciliği yapıyoruz. Bildiğimiz çiftliklerden 1 yaş civarındaki gebe olmayan düveleri alıp çiftliğimize getiriyoruz. Bunları en uygun rasyonla besliyoruz ve kızgınlığa geldiklerinde uygun sperma ile tohumlama yapıyoruz ve damızlık gebe düve olarak satışını yapıyoruz.

Değerli kardeşim işlerimizin yoğunluğu nedeniyle cevabı geciktirdim kusura bakmayın. İş yoğunluğu nedeniyle dostların işletmelerimize ziyaretlerini de bir süre ertelemek zorunda kaldık. Programımıza göre Nisan ayından sonra işletmemize gelebilirsiniz size yerinde daha detaylı bilgiler verebiliriz.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön