View Single Post
Eski 02-07-2007, 20:33   #1369
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
1-Diversifolia'nın başka yaprağı yoksa yaprak sapları da su içinde kalmalı. Bana göre kök oluşumunda en çok zorlanacak çelik bu. (Ben olsam yaprakların diğer kısmından da aynı uzunlukta keser, yaprakları dışarıda kalacak şekilde direkt toprağa yatırır sürekli nemli tutardım.) Hatta üstündeki sürgün uzunsa yapraktan 1 cm kadar sonra kesip üst sürgünü de ayrıca suya koyun derim ben.

2-Publicalix'te halka içine aldığım kısıma kadar su içinde olmalı. Düz çizgiyle belirlediğim yerden kesip o parçayı da su içinde tutun. Pürçeklerin hepsi suyu gördüğünde kök olacaklar.

3-Serpens'de çarpı koyduğum yaprakları dala yakın yerden kesip üstte 2 yaprak kalacak şekilde, ve son iki yaprağın hemen üzerinden 0.5 cm bırakarak kesip 2 ayrı dala bölebilirsiniz. Yani iki çelik haline getirip öyle suya koyabilirsiniz.

4-Silverpink'te halka içine aldığım yer su içinde kalacak şekilde suya koyun.

Kesme-çoğaltma işlemi içinize sinmez ise mümkün olduğunca uzun dal suyun içinde bırakmaya çalışın. Bu arada suda kalacak yaprak olursa onları kesip direkt sadece uçları toprak içinde olacak şekilde saksı kenarına yatırarak dikin.
Dalları inceleyin. Publicalixte olduğu gibi pürçekler hemen köke dönüşür. Pürçek yoksa kök oluşumunun gerçekleşeceği yerler pütür halindedir.. Hiç pütür olmayan kısımlar kök vermez..

Umarım anlatabilmişimdir..

Son olarak, hemen hiçbir şey yapmadan Sevgili Adabayrakoğlu'nun yazdığı şekilde suya koyup, tüm Mum Çiçeği forumunu okuyup daha sonra nasıl köklendireceğinize karar verin..

Eklenen Resimler
    
hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön