View Single Post
Eski 27-01-2014, 11:45   #1190
silverain13
Ağaç Dostu
 
silverain13's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 109
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Çimlenme ve şaşırtma süresi her tohum için değişiyor ama iki haftada şaşırtma bir çok bitki için çok kısa bir süre, daha çok zaman alacak. Bu süre zarfında toprağı kontrol edip yeterli nemin olmasını sağlamanız gerekir. Fıs fıs ile ya da çok dikkatli bir şekilde dar ağızlı bir kapla sulayabilirsiniz. Tamamen kurutmayın ama çok da sulamayın, çok su iletohumları çürütebilirsiniz. Tohumdan üretme hakkında ayrıntılı bilgiler başlığından çimlendirme bilgilerini alabilirsiniz.

Uygun torfta çimlendirme yapabilirsiniz ama besin takviyesi yoksa şaşırtma sırasında uygun toprağa geçirmeniz gerekir. Seranız yoksa iç mekanda çok aydınlık cam kenarı, daha soğuğa dayanıklı bitkiler için dışarıda üstü kapalı kaplarda çimlendirebilirsiniz. Tohumlarınız için uygun çimlenme sıcaklıklarını öğrenebilirseniz daha doğru karar verebilirsiniz. Yukarıda verdiğim başlıkta çimlendirme ortamı hakkında değişik bilgiler bulabilirsiniz.
Sayın Kiraz;

Ben dediğiniz konuyu tamamen okumuştum zaten. Anlamadığım bir kaç yer vardı onları sordum. Fısfısla sulayıp nemli kalmasını sağlıyormuşuz demekki teşekkür ederim.

silverain13 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön