View Single Post
Eski 18-03-2014, 22:07   #836
tturt
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydindeniz Mesajı Göster
herkse selam, bende akdeniz kuşağında yaşamanın verdiği avantaj ile çok sayıda hibiscus sahibiyim. ama ne yalan söyliyeyim hiçbiri tturt'un sahip oldukları kadar güzel değil burda ara ara çok farklı türlere rastlıyorum. arabamda devamlı taşıdığım bahçe makasımla hemen bir dal alıyorum. çelikleme yöntemiyle üretmeye çalışıyorum. ancak yöntem hatası mı yapıyorum bilemiyorum çok az bir kısmı tutuyor. çelikleme için özel bir teknik kullanan varmı. köklendirme hormonu da kullandım ama çeliklerim halen yeşermiş değiller. yeşermelerini beklemek için daha çok erken mi? bu çeliklerin toğrağa yerleştirilmeleri için özel bir ay varmı? hibiscuslara özel bir yöntem bilen varsa paylaşırsa sevinirim. bu arada sayın TTurt daha önce de söylemiştim gerçekten harikalar yaratmışsınız emeğinize sağlık. paylaşım zamanı lütfen beni de unutmayın. bu arada isteyen olursa pembe katmerli, sarı katmerli, turuncu, kırmızı, beyaz, çelik gönderebilirim. bol çiçekli güzel günler dilerim herekese.
Öncelikle toprak harcınızın %60'ı perlit %20'si bahçe toprağı %20'si cocopeat ve ince elenmiş torf olmasına dikkat edin.

Aldığınız çeliklerin iki boğumu toprak altında kalsın, üste 2 veya 3 göz kalabilir. Üste kalan kısımlardaki yapraklar geniş değilse dalında kalsın koparmayın yapraklar büyükse eninden yarısını kesin. Sonra bolca sulayın. Sonra buzdolabı poşetlerini üsten aşağı doğru geçirin büyük saksı kullanmayın buzdolabı poşeti saksıyı bir bütün olarak içine alsın. 3-4 Gün güneş almayan fakat sıcak bir ortamda bekletin sonra üzerindeki poşeti alın ve direk güneş görmeyen bir yere alın. Bundan sonra yaklaşık 15 gün gün aşırı su verin. Toprağınız çok geçirgen olacağından sular süzülüp gidecektir. Bundan sonra sulamayı hava şartlarına ve toprağın durumuna göre ayarlarsınız.

Bir sonraki Kasım ya da Mart ayına kadar saksını değiştirmeyin. Bu yöntemle %75-80 başarılı olacaksınız.

Son bir şey çevresi yaklaşık 1 cm'lik dalları seçerseniz başarı şansınız artacaktır. Ben çok daha ince ve kalın dallarda da başarılı oldum ama önerilen dalın çevresi 1 cm'den az olmaması.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön