View Single Post
Eski 31-03-2014, 23:14   #997
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Arkadaşlar bir kaç gündür foruma giremedim nedeni de çok hasta oldum yataktan kafamı çıkaramadım, çok fena üşütmüşüm malum işlere biraz fazla kaptırmışım kendimi, bu gün biraz ayağa kalktım, bitkilerime biraz göz attım suladım kendimi yormadan diplerini çapaladım sevdim fotoğraf çektim.
Sonra da foruma bir göz atayım dedim gündüz şöyle bir gezindim forumda ama halsizliğim devam ettiği için kapatmak zorunda kaldım. Size geç cevap yazdığım için sizlerden özür diliyorum.

Sevgili aheste 3 aydır büyümeye çalışıyor bu bıcırıklar malesef, ne kadar nazlıymışlar meğersem.

Sevgili YeniGine karanfil tohumlarını bahçeye mi ekmiştiniz? niye soruyorum hani bahçeye ektiyseniz tohumları karıncalar taşımış olmasın diye geldi aklıma, umarım taşımamışlardır ya da şöyle düşünüyorum tohumlar belli bir sıcaklık derecesini buldukları zaman çimlenme gerçekleşiyor ya, acaba çimlenmeleri için serin mi daha, aklıma başka türlüsü gelmiyor.

Sevgili hatice.p. Lisianthuslar hakkında ben de çok araştırdım ilk iki üç ayda gelişmeleri gerçekten de çok ağır oluyormuş ama sonra hızlı gelişim gösteriyorlarmış, Sn. kgursan'ın da dediği gibi, bir de sera ortamında çiçekçiler onların istediği ortamı sağlıyorlar, ilaçları, besinleri ben ne yazık ki böyle bir ortam veremiyorum onlara biraz da ondan kaynaklı olabilir.
Ekrandan çalabilmeniz için de biraz daha gelişmeleri gerekecek, nazlı bir bitki ama akıllı önce kendini yani yapraklarını geliştireceği yerde köklerini geliştiriyorlar sağlam kök yapmışlar, dün bir tane köklü söktüm bakmak için toprağın üstünden fazla altına çalışmış, bu da sanırım iyi işaret bence.

Bir tane sizin için de görüntüledim
İşte bıcırıklardan bir tane kökleriyle

Name:  DSCF4460.jpg
Views: 716
Size:  40.4 KB


Hepinize çok teşekkür ederim sayfamı boş bırakmamışsınız sevgilerimle.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön