View Single Post
Eski 09-04-2014, 18:40   #83
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Sayın Koraykaptan merhaba.

Biliyorum cevaplamakta çok geç kaldım. Detaylı cevap yazmak istediğimde bazen cevapları ertelemek zorunda kalabiliyorum. Yenice fırsat buldum. Hemen cevaplara geçiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koraykaptan Mesajı Göster
1- küf mantar pas fiyat uygunluğu kriterlerine göre profilleri hangi malzemeden kullanmalıyım?
Galvanizli L ve T profiller kullanabilirsiniz. Bize bunların fiyatları çok yüksek geldi. Biz de normal profillere ilkönce antipas sonra da boya atarak bunları kullanmaya başladık. Herhangi bir problem olmuyor. Her altı ayda bir de genel bakımları yapıyoruz. Kaynak yerlerinde bazen tekrar boya gerekebiliyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koraykaptan Mesajı Göster
2- ev tipi klima kullanabilirmiyim ölcülerini verdiğim alana kaç btu luk bir klima yeterli gelir klimayı monte edeceğim yerin önemi varmı? Klimanın fanının üflediği doğrultudaki bitkilere bir zarar verirmi ( 20 dereceye ayarlayıp devamlı açık mı bırakılacak ?)
Ev tipi klima çok rahat işinizi görür. Biz ilkönce frigofirik araç kliması kullandık, bundan olumlu sonuç alamayınca (konteynerin üstünü delip monte ettiğimiz için) buzdolabı soğutucusu da içeren farklı bir klima kullanıyoruz ve çok da memnunuz. Ev tipi klima alırken klima satanlar yerinize gelip ölçülere göre uygun btu yu size söylerler. Bu konuda çok fazla bilgim yok ama 12000 btu fazlasıyla yetecektir.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koraykaptan Mesajı Göster
3- internette incelediğime göre tepsilerin genellikle altları kapalı ( dreyn haric) bunun bir önemi varmı tecrubelerinize istinaden tepsilerin yapısı hakkında fikirlerinizi rica ederim (okuduklarımdan edindiğim fikir tepsilerin temizlik sorunu)iskeleti eğimli yaparak tepsilerin içinde olası birekecek suyun tahliyesini kolaylaştırdıklarını duydum sizce mantıklımı?
Bizim kullandığımız kasalar balık kasası. Yani "yan altında" drenaj delikleri var. Su birikmemesi gerektiği için size de bu kasalardan tavsiye ederim. Eğer yakın çevrenizde bulamazsanız ben size kasa aldığımız İzmir'deki fabrikanın iletişim bilgilerini gönderebilirim.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koraykaptan Mesajı Göster
4-aydınlatmada 20 w gün ışığı florasan ve led aydınlatma seceneklerinizi okudum bunlarla ilgili son görüşlerinizi ve aydınlatma sürelerini nasıl ayarlamam gerektiğini sormak isterim
Biz aslında led aydınlatma kullanıyorduk. Işığı yetersiz geldi. Belki daha fazla led taksak olabilirdi ama biz 20 w florasan kullandık. Hala aklımda led kullanmak var ama. Çünkü led daha uzun ömürlü. Size de led tavsiye ederim.

Aydınlatmada arpa yükleme tarafında fazla ışığa gerek yok ama arpa hasat tarafının aydınlatması iyi olması gerekiyor ve sürekli de yanmalı. Biz konteynerin kapağını açınca sönen bir sistem geliştirdik. Hasat ederken kapılar açılınca lambalar yanmıyor ve biz de enerji tasarrufu yapıyoruz


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koraykaptan Mesajı Göster
5-sulamada sisleme yöntemini kullanıyorsunuz denemeleriniz sonucu en uygun sulama aralıklarında neye kanaat getirdiniz? Benim oturdugum bölgede sularda kireçlenme sıkıntısı var bunu nasıl minimize edebilirim? 500 lt kapasitede polüüretan su tankım hazırda var bu sistemi beslemeye kafi gelirmi ? Tanktan sisteme basmak için en uygun motor nedir?
Yaptığımız denemelerde 1 saatte 1 dakika ile güzel sonuçlar aldık. Şuan öyle devam ediyoruz.

Kireçlenme ile ilgili sorunlar olduğunda kullanılabilecek kireç çözücü ürünler var. Bunlar özellikle Ph regülatörü diye piyasada bulunuyor ve çok güzel sonuçlar alınıyor. 500 lt tankı kullanabilirsiniz belki ama hydrofor sistemi kurarak direk kuyudan sisteme basan bir sistem yaparsanız daha iyi sonuç alısınız. Çünkü depodaki su kışın donar, yazın yanar ve bu da verimi etkileyebilir. Kuyu suyu yaz kış 20 derece civarıdır.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koraykaptan Mesajı Göster
6-ozon jeneratorünü kullanmaya başladınızmı bu sadece sulama sistemi içinmi yoksa hem sulama hem hava için kombinemi kullanılıyor?
Biz ozon jeneratörü kullanmıyoruz. Şimdilik buna gerek olmuyor ama gerektiğinde hem suyun, hem de ortamın dezenfeksiyonunda kullanılmalıdır.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koraykaptan Mesajı Göster
7-kapı kısımlarına elimde cıkma bulunan camlı pimapenleri kullanmamın faydası olurmu ? Bulunduğum bölgenin iklimi sıcak olduğundan yazın ısıyı koruma konusunda dezavantaj mı olur?
Isının kontrolü için izolasyonlu bir malzeme kullanılmalıdır. Camlı pimapenlere izocamla kaplama yapılabilirse belki kullanılabilir. Ama bizim kullandığımız konteynerde 9 cm kalınlığında poliüretan yalıtım malzemesi var. Siz buna göre çalışmalarınızı yapabilirsiniz. İzolasyonu iyi yapamazsanız kullandığınız klimanın enerji sarfiyatı yükselecektir.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koraykaptan Mesajı Göster
İlerleyen zamanlarda sistemi faaliyete geçirip uygun birde bakıcı bulduktan sonra ( en zoru bu ) gebe düveler için kapınızı çalmayı planlıyorum
Saygılar
Gebe düve işleri bu günlerde çok hızlı. Fiyatlar da yükseliş trendinde. Ama süt inekçiliğinin geleceği parlak görünüyor. Biz de yavaştan yavaştan damızlık düve işini süt inekçiliği ile birlikte yapmaya başladık. Sizi her zaman bekleriz. Görelim Mevlam ne eyler, ne eylerse güzel eyler..

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Cuma gününe kadar zamanım müsait. Sorularınız olursa veya anlaşılamayan kısımlar varsa tekrar açıklayabilirim.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön