View Single Post
Eski 15-08-2014, 20:39   #115
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,806
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
Bu çok ilginçmiş gerçekten, uzaylı filmlerindeki gibi içinden yaratık çıkanlara benzemiş Yavru verme şeklinin garipliği bir yana, bir de yavruların üstünde çiçek tomurcukları olması şaşılası bir durum. Hayat enerjisi patlaması yaşıyor kaktüsünüz herhalde
Ben ilk defa böyle bir durum gördüm. Fotoğraflarını çektim. Aldığımdan beri her iki kaktüs de sürekli çiçek verdiler. Kokulu olanın saksısını çok daha büyük bir saksı ile değiştirmiştim. Bu ise daha küçük bir saksıya koymuştum. Büyük saksıdaki olan belki de cinsinin farklı olmasından dolayı daha çok büyüdü. Daha sonra her ikisinin saksılarını da büyüdükçe değiştirdim. Kaktüs hakkındaki yazılanların aksine idi yaptıklarım. Kışın kaloriferli odada durdular. Kaloriferin bir tanesini kapadım. En çok güneş alan pençere önündelerdi. İlkbahar geldiğinde ise balkonda nerede ise sabahtan akşama güneş alan yerdelerdi. Biraz bozulunca yere aldım. Az çiçek açınca balkon kenarında yer aldılar. Nerede ise her gün su veriyorum. Tabi toprağı hava ve güneşten çok kuruduğu için. Dışarıda verdiğim suyu içeride vermeye kalksam kesin ölürler.
Her ikisinin de uzun süre yavruları olmadı. Kokulu olanın geçen yıl minik bir tane oldu. Bu yıl ikinci bir yavru daha olmuş yanında. İlginç olan yukarıdaki resimlerde görüldüğü gibi her ikisinin de üzeri çiçek tomurcuğu dolu. Bu iki kaktüs beni kaktüsleri sevmeye daha fazla teşvik etti. Kokulu olanı bulamasam da gymnocalycium baldianum cinsi kaktüsleri buldukça almaya başladım. Onlar da büyüdükçe çiçek açmaya başladılar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön