View Single Post
Eski 04-09-2014, 17:08   #1555
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili akçabardak, asterler şahane. Bende de bir kaç kök beyaz ve pembe kendiliğinden çıkmış ama morunu daha çok seviyorum.

Lisianthusları kışın koruyor musunuz? Gördüğüm kadarı ile bahçede. Çok asil bir duruşları var, en sevdiğim bitkiler arasındalar, siz de çok güzel fotoğraflamışsınız. Hoş hangisini sevmiyorum ki?

Bu arada kışlıklarınızı da sağlıklı günlerde tüketin. Tüketim fazlasını değerlendirmek gerekiyor, değil mi?

Sevgiyle...
Sevgili SDurul çok teşekkür ederim, asterlerin bu türünü ben çok seviyorum, çiçekçiden aldığım bodurları da çok seviyorum ama ben onları ne hikmetse bir türlü yaşatamıyorum.

Mor olanı gerçekten çok güzel daha dolgun...

Sevgili SDurul lisianthuslar kışın saksıda olursa kışı rahat çıkarabiliyorlar, saksıları balkonda kuytu bir yere koyuyorum su ihtiyaçları olursa azar azar su veriyorum, çok daha güzel gelişiyorlar, kardeşleme çok oluyor ve kökleri çok güçleniyor, yalnız unlu biti üzerlerine çok çekiyorlar sık sık kontrol edip ilaçlamak gerekiyor.

Bahçede kalanlarım da vardı fakat kışı çıkaramadılar sanırım yağmurların çok yağmasından dolayı kökleri çürüyor, bir iki tane kışı çıkarabildi ama daha sonra onlar da yaşamadı.

Şu anda benim bahçede olanlar daha yeni yeni gelişmeye başladılar, çok güzel gidiyorlar, onlara hiç kıyamam, sanırım onları teker teker bir büyük saksıya köklerini hiç oynatmadan derince toprağı ile alarak saksıya geçireceğim.

Evet kışlıkları dediğiniz gibi fazla olan her şeyi değerlendirmek gerekiyor, Allah hepimize sağlıkla iyi günlerde ağız tadıyla tüketmeyi nasip etsin, tekrar teşekkür ediyorum. Sevgiler selamlar

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön