View Single Post
Eski 20-01-2015, 00:12   #4142
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Cymbelina;

Özlemişim seni, mesajını görünce çok sevindim.


Bitkilerde kullandığımız demir "Demir Sülfat" olarak biliyorum, Demir Oksit ile aynı olup olmadığını sen araştırırsın bana göre aynı değil.

Geçtiğimiz yıl zirai ilaç satan bir yerden Demir besini almıştım, sıvı şekilde.
Dahlialar da dahil olmak üzere yapraktan iki defa uygulama yapmıştım.
Dahlialar bu uygulamadan pek hoşlandılar.
Saksı toprağına paslı çivi gömmek hep tavsiye ediliyor ama, benim düşünceme göre salınımı yavaş olur.
Aynı şekilde demircilerden demir tozu tadarik edebilirsin.

Senin yıldızına gelince;
Yükselenin aslan mıydı unuttum bak, Merkür'ün Retrolarında dikkatli ol derim.
Pardon ya, Dahlialardan bahsedecektik değil mi?
Kafamı karıştırıyorsun bak

Dahlianın yumrusu kısa donlarda zarar görmez ancak, Eskişehir'de dışarıda yumru donar, gazeteyle sarmakla iyi etmişsin, keşke Kasımda yumruyu çıkartıp talaş içinde muhafaza etseydin, inşallah donmamıştır.
Şimdilik sulama yapma, Mart sonu gibi toprağından çıkart bakalım durumu neymiş görürsün.
Yumru dolgun ve sertse yeniden toprağa göm, biraz da gübre(hayvan gübresi)ilâve et ve hafifçe sula.
Zamanı geldiğinde kendiliğinden uyanıp yaprak vermeye başlar.

Son soruna ne cevap yazacağımı bilemedim, SETI hâlâ araştırıyor, hadi Dünyada yalnız olmaktan geçtim de, Evrende yalnız olduğumuzu düşünmek korkunç
Ben de sizi özledim

Dediğiniz gibi demir oksitle demir sülfatın aynı olmadığını biliyorum da biri diğerinin yerine ikame eder mi onu bilmiyorum.

Saksıya paslı çivi hep tavsiye ediliyor derken hani genel geçer tüm bitkiler için mi yoksa yıldıza has olarak mı dediniz? Eğer yıldız için de öneriliyorsa yaparım.

Aslında geçen gün ilaç dolabını karıştırırken de gördüm, demir takviyesi, Ferro bilmem ne diye bir ilaç vardı evde Tabi hemen ne düşündüm, hadi tahmin edin. Edin, edin "Ama bu kullanılır ki çiçeklerde"

De, cesaret edemedim. Gerçi daha önce bulduğum bir vitamin takviyesi tozu vardı - işte bunlar tam bitki delileri başlığına göre ama - ben de son derece deneysel ve sürrealist biriyim üzerinize afiyet, biliyorsunuz. Ondan, anladınız değil mi şekerim, burda devamını ifşa etmeyeyim Çoluk çocuk da okuyor.

Yani Merkür'ün Retrolarında dikkat et diyorsunuz ya, ben zaten oralarda geziyorum hocam hep, oralar tam benim mıntıka, hiç çıkmam oralardan. Zaten - son soruya da bağlamış olayım - geçenlerde, ki bu gerçek bilgi, uzayda bilmem kaç ışık yılı ötede dünyaya çok benzeyen ama daha küçük gezegen bulmuşlar. Yakında oralarda arsa bakmaya gideceğim ben
(yazarken koptum)

Ve de, şimdi hemen şu yıldıza dair tavsiyelerinizi not alayım ki, unuturum sonra. Bir de nasıl uydurduysam yumru yerine rizom mizom karıştırmışım araya. Japon küpesinin sayfasını hatmedip çıkışta buraya geldiğimden olsa gerek.

Ve de o zaman şimdik ben yıldız yavrusunu yani yumrusunu artık geç kaldığım için saksıda bırakayım mı? Yani bırakıyorum. Mart'ta bakayım madem. İnşallah ölmez. Bilseydim içeri alırdım.

Ayrıca mesaj atmıştım, merak ettim. Ve de ben gidiyorum...

Ama şimdilik, çünkü demin aklıma başka bir şey geldi, sonra gelip onu soracağım

(Ayrıca minyatür bahçe çalışmanızı bekliyoruz, çok hoşuma gidiyor benim de, benim için de içine bir tane Şirin veya onların mantar evinden koyar mısınız?)

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön