View Single Post
Eski 22-04-2015, 19:24   #1961
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Sevgili Akçabardak bahçe sular altında kalınca çok üzülmüştünüz . Hep diyorum doğa bir şekilde kendini koruyor .En az sizin kadar mutlu oldum .Bu görüntüleri görünce .

Ben mesela gladyörleri söktüm . Öyle çok yavrulamışlardı ki , Yavruları tekrar toprağa rastgele bıraktım . Diğer onlarca soğanı saksılara diktim . Ev ortamında sirkülasyon olmayınca nemli kalıp , çoğu çürümüş .Yavruların akıbetini bilmiyorum henüz . Belki sökmek problem değil . İyi koruyup zamanın da toprakla buluşturmak önemli . O kadar çiçeği yıllardır hep ziyan etmişim . Artık bundan sonra daha iyi bakabilirim umarım .
Rengarenk olmuş gerçekten bahçeniz . Bütün uğraşımız böyle güzel çiçek açtıklarını görebilmek . Keyfini çıkarın . Sevgiler

Çok teşekkür ederim sevgili aleydi, bahçe sular altında kaldığında gerçekten çok üzülmüştüm, hasekiler tamamen sular içindeydi, eyvah dedim ne haseki kaldı ne glayör, ne de ekinezya onları çok zor edinmiştim.

Çok şükür dediğiniz gibi doğa bir şekilde kendini koruyor, hele glayörler tamamen çukur içinde yeni yeni çıkmaya başlamışlardı bahçeye yeni toprak yaydığımızda onlar gömülmesin diye üzerilerine toprak koymamıştık, en çok onlar sular içinde kalmışlardı ama çok şükür ki çürüyen olmamış.

Aslında glayörlerin soğanları sökülmesi gerekiyormuş ama hiç sökmedim, bu sene mecburen sökmek zorundayım, toprak doldurmam gerekecek yerlerine.
Acemilikte ben de bakımlarını bilmediğim için çoğu çiçeğimi kaybetmiştim.

Umarım sizin yavru soğanlarınız da sağ salim çıkarlar, bahçede olunca belki bir seycik olmamıştır sapa sağlam çıkarlar ve sizi sevindirirler. Sevgiyle kalın.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön