View Single Post
Eski 17-01-2016, 20:06   #4300
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca Mesajı Göster
Adalet Hanım,kafanızın içinde dönen çiçeklerin ismini öğrenebilir miyiz acaba?Çünkü önümüzdeki ay çiçek tohumları almayı düşünüyorum.Benim balkonum bol güneşli ve rüzgarlı.Siz bu konuda oldukça tecrübelisiniz.Hazeran çiçekleriniz çok güzeldi,Koçtaş'a çiçek tohumlarına baktım,yoktu.Tek yıllık karışık çiçek tohumu vardı.Bir de sizin bahçedeydi sanırım,deniz lavantası.Siz neler düşünüyorsunuz?
Sevgili sevgihoca,
Ben bahçe için uzun süre çiçekli kalan bitkilerden seçmek istiyorum, çoğunlukla çiçekli olabilen Petunya, bodur Dahlia, Bodrum papatyası, Gerbera gibi fazla boylanmayan bitkiler.
Duvar diplerine Hazeran'lar, Cosmos'lar ola bilir.

Balkonunuz bol güneşli ise ne güzel, bodur dahlialar benim hep favorim olmuştur, tüm yaz açarlar ve renk skalası çok geniştir, üstelik çok yıllıktır.
Balkonlara en yakışan bitkilerden biri de Petunyalar, hastalık ve zararlılara karşı biraz hassas olsalar da görüntüleri şahane.

Yarı gölge yeriniz varsa Gerbera'lar da tüm yaz açıyor.
Hazeran ve Deniz lavantası saksı içinde pek keyifli gelişmezler, yine de siz denemek isterseniz çapı 35-40 cm.lik saksılara tek kök olarak dikebilirsiniz.
Çok yıllık hazeran istiyorsanız Delphinium da çok iyi bir seçim ola bilir.
Kolay gelsin, sevgiler..

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön