View Single Post
Eski 20-04-2016, 20:34   #12972
pelen23
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-02-2016
Şehir: Londra
Mesajlar: 48
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gardenias Mesajı Göster
Afrika Menekşesi topraktayken dikiliyken,birisine vermek uzere yaprak kopardiginizda, koparılan yere nemli toprak ozerseniz , ana gövdenin yanında toprak koydugunuz yerden yavrulayacaktir.Onceki mesajımda ise sırf yapraktan koklendirmenin formülünü yazmıştım. (Mesaj no :12.959).Umarım faydalı olur..

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tesekkurler ama soyledigizin hic bir faydasi yok. siz bu mesajinizida sucker'dan yani ana govdeden yavru cikartmak bahsediyorsunuz ama benim icin yaprak celiginden yavrulatmak onemli olan cunku ebay uzerinden yaprak aliyorum ve sadece bir yaprak yollaniyor ve yavrulatmak gercekten cok guc.cunku saticilar yasli yapraklari satiyorlar ve aylarca yavru cikmiyor yapraktan. yavrularin hemen cikmasi, yapragin yasi ve hibridin ozelligine bagli. yavru verenlerin resimlerini paylasacagim yakinda.

Ayrica deneme amaciyla ayni bitkiden iki yaprak celigi aldim birini suda bekletiyorum, digerini dogrudan nemli torf ve perlit'e koyarak sera etkisi yapiyorum. suda bekleyen koklenmeye baslarken topraktakinde bir degisiklik yok. ozellikle genc yaprak sectim bu test icin.

sozun ozu, ne yazik ki sizin dediginiz gibi kolay olmuyor .

pelen23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön