View Single Post
Eski 06-06-2016, 21:51   #711
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu Mesajı Göster
Sayın dongyul, çiçekleriniz de muhteşem, tebrik ederim.

Yaz sebzelerini harala gürele ektik ama kış sebzelerini doğru düzgün yapmak istiyorum. Aslında sonbahara girerken neler ekilir-dikilir, onu bile biliyorum denemez. Sizin sayfanızı ve başka bazı sayfaları baştan sona gözden geçirmeyi planlıyorum, ders niyetine

Kışa yaklaşırken neler dikeceğinizi, dikileceğini vs. de yazarsanız ne kadar sevinirim Mesela enginar tohumları almıştım, bakışıp duruyoruz, hem görsellikleri hem yemekleri ne güzeldir)

Sayın Nuaymu; güzel sözleriniz için teşekkür ederim mutlu oldum ^^

Sizin oralarda havalar geç ısınıp erken soğuyor o yüzden kışlık ürün yetiştirmek için daha erken başlamanız lazım. Seranız olsa yazın bile ürünlerinizi erken yetiştirebilirsiniz ^^

Kışlık ürünlere gelince ben brokoli, karnabahar, brüksel lahanası her türlü kışlık ürünü tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum.

- Brüksel lahanalarım çıkmaya başladı sizde ekebilirsiniz tam zamanı eğer toprağınız ince milliyse havuçta ekebilirsiniz. Ancak karnabahar, brokoli için halen erken 15-20-25 temmuzu bekleyelim. Mor lahana, kohlrabi, sarmalık ve yemeklik beyaz lahanada ekilebilir.

- Enginar hakkında çok fazla bilgim yok maalesef ^^

Takipte olursak aynı zamanlarda ekip birbirimizi takip edebiliriz tecrübelerimizi paylaşırız^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön