View Single Post
Eski 18-09-2007, 13:00   #1021
lerdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Kanatlı Gübresi Hakkında Mine Pakkaner'in Görüşlerinden Derleme

tubaengin merhaba,

Ben sorunuzu görür görmez, örnek olması açısından "ARAMA" fonksiyonundaki "Gelişmiş Arama"yı seçerek, "Mine Pakkaner" tarafından gönderilmiş olup, içinde "kanatlı" ifadesi geçen mesajları tarattım ve aşağıya eklediğim bağlantılardaki mesajlara ulaştım:

"Kanatlı gübrelerini kullanırken dikkatli olun. Yüksek oranda azot içerir..."

"Orjinal Mesaj Sahibi EnquiRe
Muhabbet kuşlarının altında biriken dışkılarını afrika menekşelerimizin saksısına koysak nasıl etkilenirler acaba..?.

Ben koymamanızı öneririm. İllaki koyacaksanız, biriktirip uzun süre açık havada bekletin, sonra suya koyun bu su ile çiçek sulayın, ancak deneme yapmanız gerek. Çünkü kanatlı gübreleri çok güçlüdür, bitkinizi yakabilir.

Salon bitkileri için olan bir besin kullanın.
"

"Orjinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
Elimde bir miktar çatıdan toplanmış GÜVERCİN GÜBRESİ var . Ne gibi işlemlerden sonra kullanmalıyım ?

Mahmut Bey kanatlı gübreleri çok kuvvetli ve bitkiyi yakabiliyor. Bu yüzden iyice kompostlaşması gerekir ya da şerbet yaparak kullanınız. Bunun için de elinizdeki gübreyi su dolu bir kovaya ıslatınız ve gübreli suyu tekrar suyla seyrelterek kullanınız.
"


"Kanatlı gübrelerinin taze iken kullanılmalarını doğru bulmuyorum. Şimdiye kadar da kullanmadım. Bildiğiniz gibi bitkiyi yakıyor. Ayrıca tuzluluk problemi de yaratıyor. Ancak artık işlenmiş ,kompostlaştırılmış hazır kanatlı gübreleri var, ben onları üzerinde yazan doza göre kullanmayı öneriyorum(tuzluluk sorunu olanlar kullanmamalı)."

"...bütün kanatlı gübrelerini çok dikkatli kullanınız. iyi yanmamışsa çok yüksek azot içerikleri yüzünden bitkilerde fitotoksiteye sebep olabilirsiniz. Yarasa, güvercin, kuş ve tavuk gübreleri bu tür gübrelerdir. Çok kuvvetli olan bu gübreleri iyice seyreltik bir şerbet yapmadan kullanmayınız...."


Eminim yeterli bilgi temin edecektir bu mesajlardaki bilgiler.

Eğer olmazsa, Mine Hn zaten detaylı bilgilendirmeyi müsait olunca yapacaktır.

Forumun arama fonksiyonunu daha etkin kullanmak suretiyle, daha önce bahsi geçmiş konular ile uzmanlarımızı yormamak adına bu şekilde detaylı açıklamaya çalıştım arama yöntemini. Mesajımın uzun oldu bu yüzden, pardon.

Saygılar

lerdemir Çevrimdışı   Başa Dön