View Single Post
Eski 22-09-2007, 19:37   #2611
hoyadag
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 426
Şenol bey, merhabalar, aramıza hoşgeldiniz.

Uzman olmadığımdan benden daha tecrübeli arkadaşlara bırakmıştım soruları. Şu kadarını söyleyebilirim 4 aydır yanyana duran 5 mum çiçeğim var. Arkadaşları boy atma yarışında iken bir tanesi kımıldamıyor. Bakım ve ışık koşulları aynı olduğu halde hiç filiz vermiyor. Ancak birkez filizlenmeye karar verince hızlı büyüyor gerçekten. Sizinki de filizlenmeye başladığına göre bırakın büyüsün.

Ancak şu tavsiyeleri verebilirim. Kesinlikle ama kesinlikle aşırı sulamadan kaçının. İki sulama arasında toprağın bir miktar kurumasına izin vermelisiniz. Okuduğum onlarca yabancı kaynakta aynı ifade geçiyordu. Aksi takdirde benim daha önceden başıma geldiği üzere kök çürümesine neden olabilirsiniz. Çiçeklenme dönemini bilemem ama normal zamanlarda toprağın kuruması bitkiye iyi geliyor. Bir de sulama yaptığınızda saksının tabağında bulunan suyu almalısınız, tabağında su kalmamalı kesinlikle.

Bir de sevgili uzmanımız mehtap hanımın tavsiyesine uyarak iple bağlamalısınız mutlaka. Benim Hoya Publicalyx sık yaprak veriyor pek uzamıyordu. İple bağladığımdan bu yana bitki anormal hızla uzamaya başladı(aman maşaallah diyelim)

Benden bu kadar, bir hatam varsa uzmanlarımız müdahalede bulunacaklardır eminim, selamlar, sevgiler...

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön