Konu: Su sorunu
View Single Post
Eski 02-07-2024, 18:49   #5
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 722
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Suzuz bir arazide tabi ki nehirden su çekmek, tankerle su almaya göre hem mantıklı, hem de yararlı olacaktır.

Araziyi görmeden bir şey söylemek yanlış olur. Ancak verdiğiniz bilgiye göre nehirden 3 metre yüksekliğe ve 300 metre ileriye su basmak için 10 hp (beygir) dizel pompa yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Kabaca dizel pompalar beygir başına saatte 0,2 litre dizel tüketir. Dolayısıyla 10 beygir pompa saatte 2 litre dizel tüketir ve saatte 6 ton kadar su alabilirsiniz.

Arazide suyu basınçlı kullanacaksanız Lombardini, dökme ve depolama amaçlı kullanacaksanız Pancar motor, taşıma amaçlı kullanacaksanız Palmera gibi bir marka düşünülebilir. Üzerinde hem motor hemde pompa bulunduran bu sistemlerin ortalama ağırlığı 55-80 kg arası değişir. Taşıması zor olmakla birlikte portatif olarak kullanılacak ise tekerlekli tip daha uygun olacaktır. Açık arazide korumasız bırakılır ise çalınabilir. Traktörünüz var ise bu yüzden traktörün kuyruk milinden çalışan seyyar pompa almanızı öneririm.

Mandallı boruların açık arazide ve toprağın üstünde, güneş altında kalmasının bir zararı yoktur. Mavi boru ya da pprc boru kullanacak iseniz, bunların güneş ışığından korunması gerektiği için 300 metre boyunca toprak altına gömülmesi gerekiğini hatırlatmak isterim.
HDPE boru dışındakiler dış hava koşullarında kırılgan olur.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön