View Single Post
Eski 08-11-2007, 11:28   #2898
Mucip Gürbüz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 479
Sayın Sabahı anlıyorum, kalorıferli evlerde nem oranı ağzımızı kurutacak değerlere kadar düşmektedir. Mumçiçeği ise oratılı nem miktarını oldukça yüksek istemekte,aynı zamanda da iyi bir havalandırma gerekmektedir.

Seralar da nem oranları % 50 nin altına düşmez, sulama yaptıktan sonra ise bu oran % 70-80 lere çıkar kaldıki köklendirmelerde biz üreticiler buna rağmen çeliklerin kurumaması için sisleme yaparız (speyleme). Toparlarsak özellikle kaloriferli evler için mümkün olduğu kadar yüksek nem ve bol spreyleme yapmak şarttır, bunun yüzdesini evde tutturmak zordur ama, kalorifer peteklerine su dolu kap asmak, üstüne kap koymak veya saksı tabağına çakıl doldurup üstüne gelmeyecek kadar su koymak gereklidir.

özetle; 1. Yüksek orantılı nem 2. 16-18 Derece scaklık 3. 6.0-7.5 ph. 4. Evlerde yer doğu- batı pencere. Çelik alma dönemi ise Haziran- temmuz aylarıdır.

Çeliklerin köklendirme ortamı olarak bir de kullanılan kap büyüklüğüdür, henüz iki gözlü bir çeliği çok büyük saksılara koymayınız, en fazla 10 cm çapında saksıyla başlayın saksıyı kök dolduruncaya kadar bekleyin, saksıyı kök doldurunca üst kısıma gücünü sağlıklı olarak verecektir. Benim çiçeğim neden büyümüyor diye merak edenler mutlaka bunu dikkate almalıdır, çünkü büyük saksıda sürekli köke çalışmaktadır. Çiçek açmsıda bununla bağlantılıdır.

Çeliklerinizin özellikle gövde kısmı yeşil olanların sulamalarına çok dikkat etmelisiniz. Herkese kolay gelsin hoşçakalın.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön