Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 19-02-2008, 04:39   #619
phal
Ağaçsever
 
phal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-01-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler sayın praecox,birkaç sorum daha olacak;
1.Saksı harcının yüzeyindeki çam kabuklarının beyazlaşması tuzlanma belirtisi midir?bu durumda gübrelemeye ara mı vermeliyim(sulama suyumun damacana suyu olduğunu belirtmiştim)
2.Tüm olumlu koşullara rağmen bazı tomurcukların açmadan kuruyup dökülmesi doğal mıdır?Forumda ortam kuruluğu veya az sulama olarak belirtilmiş ancak ne yapsam az miktarda da olsa tomurcuk kaybım oluyor.
3.Bitkilerimden birini alalı 2 hafta oldu,bir büyük çiçekli sap,bir de ana gövdeden çıkan 10 cmlik çiçek sapı mevcuttu.Yaklaşık tüm çiçekler açtı ama küçük çiçek sapında hiçbir gelişme yok,büyüme hızı ve gereksinimleri açısından bilgi verir misiniz?
4.Saksı değiştirme konusunda tereddütlüyüm.Bitki sağlıklı,substrat iyi görünümde ancak kökler saksının alt deliklerinden dahi fışkırmış,substrattan daha çok kök var saksıda ve ana gövdeyi yukarı doğru itiyorlar.başka bir bitki olsa tereddütsüz değiştirilir ama orkide için kriter değil sanırım??
NOT:Malesef teknik yetersizlikten dolayı foto ekleyemiyorum,ama yine de merakıma ket vuramayıp uzun uzun yazdım. şimdiden teşekkürler,saygılar..

phal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön