Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 20-02-2008, 09:57   #620
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi phal Mesajı Göster
1.Saksı harcının yüzeyindeki çam kabuklarının beyazlaşması tuzlanma belirtisi midir?bu durumda gübrelemeye ara mı vermeliyim(sulama suyumun damacana suyu olduğunu belirtmiştim)
Beyazlanma sadece tuzlanmadan değil bazı mantarların üremesinden de kaynaklanabilir. Damacana suyu demek kireçsiz veya az tuzlu su anlamında değil. Örneğin Saka marka su aşırı kireçli iken Sırma su daha yumuşak bir sudur. Üzerindeki analiz sonuçlarındaki Ca ve Mg ion miktarlarına bakın.
Alıntı:
2.Tüm olumlu koşullara rağmen bazı tomurcukların açmadan kuruyup dökülmesi doğal mıdır?Forumda ortam kuruluğu veya az sulama olarak belirtilmiş ancak ne yapsam az miktarda da olsa tomurcuk kaybım oluyor.
Tomurcukların açmadan dökülmesi yer değişiminden kaynaklanabileceği gibi sulama sorunlarından da olabilir ancak en sık görülen sebep ışık yetersizliğidir.
Alıntı:
3.Bitkilerimden birini alalı 2 hafta oldu,bir büyük çiçekli sap,bir de ana gövdeden çıkan 10 cmlik çiçek sapı mevcuttu.Yaklaşık tüm çiçekler açtı ama küçük çiçek sapında hiçbir gelişme yok,büyüme hızı ve gereksinimleri açısından bilgi verir misiniz?
Tam çiçek sapı açıcağı sırada bu bitki yerinden edilmiş olduğundan ikinci sapın çiçeklenmesi durmuş gibi... Normal bakım şartlarına devam edin. Şu etapta yapacağınız bir şey yok. Çift çiçek sapı açan Phal.lerde bitkinin besin takviyesi kendi kendine de yetmiyebilir. sonradan yapabileceğimiz pek fazla bir şey yok.
Alıntı:
4.Saksı değiştirme konusunda tereddütlüyüm.Bitki sağlıklı,substrat iyi görünümde ancak kökler saksının alt deliklerinden dahi fışkırmış,substrattan daha çok kök var saksıda ve ana gövdeyi yukarı doğru itiyorlar.başka bir bitki olsa tereddütsüz değiştirilir ama orkide için kriter değil sanırım??
Zaten şimdi saksı ve/veya saksı harcı değiştirmek doğru olmaz. Phal yaşı ilerledikçe böyle bir dışarı çıkma olucaktır bunun için alt gövdenin kesilmesi kök budaması da gerekli olacaktır. Yaza doğru bu işlemleri yapmanız daha uygun olacaktır.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön