Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 22-02-2008, 19:50   #625
Bıyıklı
Ağaçsever
 
Bıyıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Düzce
Mesajlar: 39
Merhaba, daha yeni elime bir orkide geçti yaklaşık iki hafta kadar oluyor. Aslında çalıştığım ofisteydi yaprakları sarardığı için sahibi gözden çıkarmıştı, istedim ve aldım.

Önce odamda cam kenarına koydum, pek güneş görmüyor odamın camı güneydoğuya bakıyor ama malum büyükşehirlerdeki gökdelenler yüzünden geç ve az görüyor güneşi.

Sonra yeni arkadaşım gözümün önünde olsun dedim ve ışık alan masamın üstüne aldım. Kendisini bayağı toparladı, yaprakların solması geçti, üstteki yavruların küçük yaprakları kendilerini onarıyor gibi! Bu arada akvaryumumda yaptığım düzenli dip çekiminden elde ettiğim suyu aralıklı iki sefer verdim. İçme suyu olarak Nestle marka su alıyoruz fakat onu artık vermemeyi düşünüyorum. Gerçi şimdiye kadar üç sefer suladım ve içme suyunu arada verdim. Ph 8,1, kalsiyum ve magnezyum oranları yazmıyor üstünde. Sülfat 9,85 mg/lt ve Sodyum 2,14 yazıyor. Bana oldukça sert geldi ph, yanılıyor muyum? Ümraniye/Tepeüstünde oturuyorum şebeke suyu hk. bir bilgi edinemedim şimdilik. Birkaç günde bir gövde ortasına dikkat ederek yapraklarına uzaktan spreyle su sıkıyorum. Fotoda görüldüğü gibi üstü açık bitki akvaryumumun yanında oldukça nemli bir ortamda duruyor.

Bu yeni arkadaşım kendini toparlamakla kalmadı, beni şaşırtarak bir daldaki yavrusunun üzerinden üç tomurcuk attı. Merak ettiğim şudur; bir dal çiçekteyken diğer (fotoda solda) çiçeksiz dalındaki yavruyu ayırayım mı? Bauhaus'tan torf almak ayırdığım yavruyu da bu konuda tavsiye edildiği gibi 2,5 lt. lik kola şişesine dikmeyi düşünüyorum. Kabında sürekli su bulunduruyorum ve sanırım seviyor bunu. Dibinde bayağı ölü kök var, temizlemek için yine çiçekten geçmesini mi bekleyeyim? Orkide beslemeye beleş başlayan fakat bu işi çok önemseyen şahsıma yazabileceğiniz tavsiyelerinizi, gözümü dört açıp okuyacağımı belirtir, teşekkür ederim.








Bıyıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön