View Single Post
Eski 09-05-2008, 00:36   #421
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
...
Patlıcan iki sene denememe rağmen olmadı. Sanırım toprak uygun değil onun için. Bu yıl dikmeyeceğim.
Taze Fasulyede de iki yıldır başarılı olamadım bu yıl onu da ekmeyeceğim.
....
Bu kadar aklıma geldi. En güzeli bol bol domates-biber-salatalık Hoş salatalıkta da hastalık oluyor her yıl ama yine de vazgeçmeyeceğim Anlamadığım salatalık, kabak kardeş değil midir? Kabaklarda hiç bir hastalık olmazken salatalıklar kurtulamıyorlar. Neyse bugünlük bu kadar.
Sayın limon,
Bahçenizde domatesiniz, biberiniz güzel oluyorsa, patlıcanında yetişmesi gerekir (domates, biber, patlıcan ve patatesin topaktan aldıkları besinler aynı diye biliyorum). Olmamasının nedeni başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir mi? (ağaç veya duvar gölgesinde kalması, aşırı sulama, vb.)
Okuduğum kadarıyla herşeyi yetiştiriyorsunuz, -elinize sağlık. Patlıcanı en son kabakgil, karnıbahar, brokoli veya marul gibi yeşil bitkilerin yetiştiği, tam güneş alan toprakta daha iyi yetiştirebilirsiniz (ürün rotasyonu).

Fasulyede bende benzer sorunu yaşıyorum, bunun nedeni havaların aşırı sıcak olması; fasulye sıcakta dökmüyor. Eğer bahçeniz korunaklı ise temmuzda tekrar deneyebilirsiniz. Tohum almama olasılığınız var ama taze fasulye yiyebilirsiniz.

Salatalıklardaki sorun kirlilikten kaynaklanabilir. Aktif rüzgarın geldiği yönde (15-20 km cıvarında) kirlilik yaratan şehirleşme, sanayi varsa salatalık zor yetişiyor (yaprakları çok çabuk bozulup, bitki kuruyor). Önerim yağmur suyunun yapraklarına deymeyeceği bir yerde yetiştirmeniz. Ben bu şekilde yetiştirebilmiştim.

Kolay gelsin.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön