View Single Post
Eski 09-05-2008, 11:11   #426
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzum Mesajı Göster
Patlıcanı en son kabakgil, karnıbahar, brokoli veya marul gibi yeşil bitkilerin yetiştiği, tam güneş alan toprakta daha iyi yetiştirebilirsiniz (ürün rotasyonu).
Salatalıklardaki sorun kirlilikten kaynaklanabilir. Aktif rüzgarın geldiği yönde (15-20 km cıvarında) kirlilik yaratan şehirleşme, sanayi varsa salatalık zor yetişiyor (yaprakları çok çabuk bozulup, bitki kuruyor). Önerim yağmur suyunun yapraklarına deymeyeceği bir yerde yetiştirmeniz. Ben bu şekilde yetiştirebilmiştim.
Bilgiler için sağolun Uzum.

Patlıcanın yeri gölgede değildi ama bana buradaki bahçıvanlar patlıcanı bol sulamak gerekir sen az sulamışsın onun için olmuyor dediler. Patlıcanlar hem küçük hem acı oluyor hem de çok çekirdekli oluyor. Geçen seneden elimde tohumu olsa gerek bir kaç kök deneme amaçlı tekrar ekerim.

Şehirleşme hiç yok bu civarda ancak deniz yakın sayılır ve denizden çok rüzgar alıyoruz. Nemli ve tuzlu bir rüzgar olduğunu bu yüzden de burada mantari hastalıkların çok olduğunu söylüyorlar. Çok böcek-karınca-çekirge-kertenkele oluyor. İlaçlama yapmak istememe rağmen mecbur kalabiliyorum.

Neyse ki bu işin ticaretini yapmıyorum Olduğu kadar ne yapayım diyebiliyorum.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön