View Single Post
Eski 11-05-2008, 00:18   #434
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Teşekkürler limon,
2 kök sırık domates ve 4 kök (?) biber kaybettim. Asmalar sanırım yaşıyacaklar, uç yapraklar zarar görmüş. Sağlık olsun...

Bugün fındık turpu -son partiyi ektim (aslında 3 kerede ekecektim, ama unutmuşum. 15 gün arayla iki kere ektim). Arpacık soğanlarını 20 gün arayla 10-15 adet dikmeye devam ediyorum. Domates fidelerinin arasına kadife çiçeği diktim.

Fesleğen tohumlarım ancak çimlendi (ekiminde geciktim). Oturak domates, kavun fidelerim dikimlik zamana henüz gelmediler, sabırla bekliyorum. 4 gün önce karpuz, yemeklik kabak ve balkabağı fidelerinin bir kısmını (2-3 adet) diktim, geri kalanını bir aksilik olmazsa yarın dikeceğim. 1 hafta önce 2 çeşit fasulye ekip, aralarına sarılmaları için ayçiçeği fidesi diktimdi, bugün fasulyelerden 2 tanesi kafalarını topraktan çıkarmış. Yine geçen hafta bamya ekmiştim, onlarda henüz ilk yapraktalar. Biber cinslerinin aralarına cin mısır fidelerini ektim. (Ayçiçeği ve mısırı daha çabuk gelişsinler diye bu sene viyole ekmiştim.) Patlıcanlarda şimdilik sağlıklı görünüyorlar. Galiba salatalık tohumuda ekmiştim, tamamen unutmuşum. Yarın viyolleri kontrol edeyim; filizlenmeyen gözler vardı, onlar salatalık olabilir.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön