View Single Post
Eski 22-05-2008, 23:31   #11
kuru.umit
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Saint Petersburg: Karanlıkların Prensesi-3 (Petrogradskaya)

St Petersburg’un turistik merkezi, her şehirde olduğu gibi, bölgelere ayrılmıştır.(resim-1) Petrogradskaya’da bu merkezlerden bir tanesi(resim-2). Burada Avrupa’da bulunan camiler içinde en büyüklerinden olan Tatar Camii, Petro-Pavel kalesi ve Aurora zırhlısı ziyaret edilecek başlıca yerler.
Büyük Petro, Petrogradskaya bölgesine bir kale yapımını istiyor ve daha sonradan gelen Çarlarında ilaveleri ile Petro-Pavel kalesi inşa ediliyor (foto 1). Bu kale çevresinde gelişen alanda şehir inşasında çalışan işçiler ve aileleri yerleşiyorlar. Troçki Most (üçleme köprüsü) sizi Saraylar bölgesine bağlıyor (foto 2). St. Petersburg’da 350 ye yakın köprü olduğunu söylemiştim. Bu köprü, St Petersburg’un en güzel köprülerinden bir tanesi. Gece bu köprünün hem kendisi çok güzel oluyor (foto 3) ve hem de bu köprüden şehir manzarası.
Eminim ki St Petersburg’a giden turların çoğu, Petro-Pavel kalesini dışarıdan şöyle bir gösterip, geçiyorlardır. Halbuki içerisi çok önemli bir kiliseye ev sahipliği yapıyor; Svitoy Pyotr ve Svitoy Pavel. Bu kilisenin önemi , içerisinde Rusya’nın Büyük Petro ve sonrasında gelmiş geçmiş tüm Çarlarının, Çariçelerinin ve ailelerinin mezarlarının bulunmasıdır. Siz burası için mutlaka, kendi başınıza da olsa vakit ayırın.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen kuru.umit : 23-05-2008 saat 00:13
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön