View Single Post
Eski 31-07-2008, 21:29   #1629
Sergüzen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Arkadaşlar, yaklaşık 3 haftadır bu başlığı okumama rağmen henüz 70. sayfadayım. Kitap okur gibi beni selluka aleminde sürüklüyor. Artık dayanamayıp ben de mesaj yazayım dedim.

Benim de sevgili Fatma Dündar sayesinde edindiğim binbir maceradan sonra İzmir'den Kıbrıs'a gelen Sellukam var ve ben onu henüz nasıl bir yere dikebileceğime karar veremedim. Okuduklarımdan elde ettiğim bilgiler ile yarı güneş bir yere yerleştirdim fakat öğleden sonraları gölge olduğu için bu yer beni düşündürüyor. Bunun dışında düşündüğüm başka bir yer ki orası daha uzun süre güneşli olmasına rağmen kış mevsiminde oldukça esinti alan bir yer.

Fatma Hanımdan aldığım bilgiye göre kış mevsiminde kökünü sudan korumalıymışım. Bahçede bunu nasıl olabileceğini bilmiyorum.

Sellukam tüpte, dikileceği yeri bekliyor. Eğer ben tüm mesajları okuyup onu dikmeye kalkarsam bu iş bayağı uzayacak gibi, ne dersiniz Sellukamı nasıl bir
yere dikmeliyim?
Bugüne kadar niye dikmediniz? Kıbrıstaki diğer sellukalar muhakkak çiçek açmışlardır. Selluka tropikal bir bitki olduğundan sıcağı ve güneşi sever, hatta çiçeklerinin renk tonu ve güzelliği de sıcaklık ile doğru orantılıdır. (Litaratüre göre) Geçen yıl sellukam 40 cm olunca kurudu. Geçerli bir neden bulamıyorum. Bu seneki 4 m ye ulaştı ve yakında çiçek açacak gibi duruyor. Saat 12.00 ye kadar güneş alıyor. Öğleden sonra güneşini hiç görmüyor. Haftada iki veya üç kez suluyorum. Toprağı çamur etmiyorum. Nisandan itibaren de üç haftada bir değişik gübreler verdim. İki defa 15-15-15 ve 4 defa da DAP gübresi verdim. (Bir tatlı kaşığı) Bir defa da humikasit verdim. Şu anda çapı 40 cm olan bir saksıda, toprağıda normal çiçek toprağı. Uygun bir saksıda ise bırakın orada çiçek açsın.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön