View Single Post
Eski 27-09-2008, 22:24   #169
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Sn. cemo,

Aydınlık bir yerde kışı geçirebilir. ama bitki sağlığı açısından bol güneş görmesi gereklidir. güneş görmeyen bir yerde, soğanlı bir bitki az ışık aldığı için açık yeşil yapraklar, zayıf bir gövde ile ışıktan tarafa doğru yan yatmasıyla yaşamaya devam eder. sonuçta çiçek açma zamanı çiçek göremeyebilirsiniz.

Soğanlı bitkileri kış için muhafazalı bir yerde bakmanıza gerek yok. saksının içerisinde, güneş gören pencerenin dışındada (dış ortam) rüzgardan aşağı ucmayacak bir biçimde montajlamaklada yetiştirebilirsiniz. kış soğuklarından etkileneceğini sanmam.

Kütahya'da bile kışın bahçe ortamında lilium'un zarar gördüğüne raslamadım, kütahyada kış aylarında -15 leri gördüğünü bilirim.

Çocukluğumda kütahya'da bahçelerde rasladığım soğanlı bitkiler lale, sümbül, nergiz ve lilium'du. ilk defa gördüğüm için hayretler içerisinde kalmıştım, bir çiçek nasıl bu kadar güzel kokar diye.

Tek rastlamadığım tür frezya idi, frezya'ya da antalyada rastladım. frezyanın soğuk olan yerlerde, soğanının zarar görüp görmeyeceğine emin değilim.

Sonuç olarak. az ışıklı bir ortam soğanlı türler için pek iyi olmaz, soğan söküm zamanı küçülmüş bir soğanla karşılaşabilirsiniz. yavru ve tohumdanda yoksun kalabilirsiniz.

Saygılarımla.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Sn Mutlu Kutlu, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Aydınlık salonum da, kışı geçirebilir mi saksılar?
Balkonda yer kalmadı.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön