View Single Post
Eski 03-10-2008, 16:57   #72
cemal.S
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma Mesajı Göster

Bayram tatilinde Yahyalı/ Kapuzbaşı'na giden bir gönüllü arkadaşımız 1.000 kadar meşe palamutu toplamış. Palamutlar bu ayda toplandı ama acaba o palamutlar olgunlaştı mı; gönül rahatlığıyla dikebilir miyiz ?

Gelecek ay buranın köylerinden de bayağı palamut toplayacağız.


Saygılar.
Merhabalar Tam Tutulma!

Yukarıdaki paragrafınızı almamın sebebi bir köylü çocuğu olduğum içindir. Palamutları ağaçların başlarından değil kesinlikle yerden toplayın. Yere düşmesi olgunlaştığının göstergesidir. Ayrıca palamut rengi kesinlikle kahverengiye dönmüşse tabiri caizse ceviz silkeler gibi silkeleyin ve düşenleri toplayın derim. Aslında palamut konusunda sizi destekleyecek bir çok arkadaşımız olabilir diye düşündüm bir an. Önce çimlendirecek ortamı oluşturun çimlendirip öyle toprakla buluşturun derim. Ne derece koruyabilirsiniz onuda bilemiyorum. Bana göre civarda yerleşim yerleri varsa oralardaki insanımızı işin içine katın bir şekilde gidin sohbet edin ve amacınızı belirtin eminim elinizi boş çevirmeyeceklerdir. Yücel bey çok haklı düşünsenize binlence meşe palamudu çimlendi arazide ya sonraki koruması. Veya şöyle diyelim toprakla direk buluşturdunuz bunun kuşlardan ve diğer palamut severlerden bir süre korunması gereklidir diye biliyorum. TABİATÇI ARKADAŞIMIZI ARANIZA KATILACAĞINDAN HEMDE BALAYINDA ayakta alkışlamaktan başka elimden hiç bir şey gelmez. Kendilerine ve eşine şimdiden mutluluklar diliyorum. Sağ olsunlar bu kadar özveri karşısında ne yazılır şu anda bilemiyorum. Katılsın katılmasın hiç önemli değil öyle düşünmesi bile bir başka güzel.

Hepinize Yalovadan sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Başarılar diliyorum. Dilemiyorum başarılı olacağınızı adım gibi biliyorum. Hey KOCAYÜREKLİ İNSANLAR HEY........


Cemal Sansar/ Yalova.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön