View Single Post
Eski 12-10-2008, 10:54   #83
Tamtutulma
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Sevgili dostlar; bir aile dostumuzun düğünü nedeniyle bir kaç gün sizlerden uzak kaldım.

Son yaptığım araştırmalarda bizim fidan diktiğimiz yerin Göreme Milli Parkı sınırları içerisinde olmadığını kanıtlayan belgeler buldum. Milli Emlak'taki görevli ısrarla " Orası milli park sınırları içerisinde." diyor; ancak elimdeki belgeler hiç de öyle demiyor. Yanına bir kaç kez gittim ancak arazi keşfinde olduğu için görüşemedik. Yarın elimdeki belgelerle gidip bu konuyu netliğe kavuşturmak istiyorum.

Bölgenin milli park sınırları dışında olduğunu kanıtlayabilirsem belediye başkanı ve kaymakamla görüşüp sulama konusunda yardım isteyeceğiz.

Daha sonra " Her doğan çocuk için buraya bir dikme dikilmesi için" bir çalışma başlatacağız. Bunu gelenekselleştirmeye uğraşacağız. Böylelikle bu taşın altına herkesin eli sokulmuş olacaktır.

Şu anda gönüllü arkadaşlarımız meşe palamutu topluyorlar. Kasım başı gibi çuval çuval palamut toplamayı düşünüyoruz. Görüştüğüm bazı arkadaşlar "palamutları direk fidanlığa dikin böylece daha dayanıklı ve uyumlu olacaktır." dediler. Bazı arkadaşlarda " Tüplü dikin." diyorlar. Hangisi daha iyi sonuç verecektir bilemiyorum ama iki seçeneği de deneyeceğiz.

Bayağı akasya tohumu topladım. Bunları evde yeşertip dikmenin daha uygun olacağı kanaatindeyim.

Şu anda dikme sorunu yaşamıyoruz. Bütün arkadaşlara söz verdiğim gibi su sorununu da önümüzdeki Haziran sonuna kadar mutlaka çözeceğimi düşünüyorum.

Şu anda fırsat buldukça çukur açmaya çalışıyoruz, malum yüzlerce fidan dikilecek. Bu konuya bayağı vakit ayırıyorum ancak hiç de pişman değilim. O fidanların en ufak sürgünlerini görmek; yeşil kaldıklarını görmek hiç bir şeyle değişilmeyecek bir mutluluk.

Hepiniz sağolun, varolun.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön