View Single Post
Eski 13-10-2008, 18:07   #597
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim ayax. El birliğiyle kendi sebzelerimizi yetiştirip, tüketeceğiz inşallah

Roka hakkında daha önce de çok kez yazmıştım ama sayfa sayısı arttıkça gözden kaçar diye bir kez daha yazmak istiyorum. Ben Roka tohumunu bu aylarda ektikten sonra, fideler çıkıp biraz güçlenince çok sıkışık olanlara seyreltme yapıyorum. Rokalar yiyecek büyüklüğe gelince, köklerinden sökmüyorum, aynı maydanoz gibi makasla kesiyorum, demetler oluşturuyorum. Kesilen Rokaların kökleri daha çok güçleniyor ve yaklaşık 10 gün sonra yeniden yiyecek büyüklüğe geliyorlar. Havalar ısınıp tohuma kaçana kadar bu ayda ektiğim Rokaları yiyoruz. Bu işe ilk heveslendiğimde pazarda görüklerim gibi köklerinden söküyordum ve bahçedeki Rokalar hemen bitiyordu. Durmadan yeni tohum atıp büyümelerini bekliyordum. Bu işten para kazanan köylüler işin püf noktasını öğrettiler sağolsunlar.

Dereotu için kökünden sökülür, o maydanoz gibi değildir demişlerdi ancak ben büyüyen dış yapraklarını dal dal koparıp tüketiyorum. O da tohuma kaçana kadar kalıyor bahçede.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön