View Single Post
Eski 17-10-2008, 11:50   #421
bygolge
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-10-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
Türkiye'nin çeşitli illerinde denenmekte olan B5A nın olumlu,etkileyici,gözle görülür farklarını forum sıtesıne gönderilen mesajlardan anlamakla birlikte iç anadolu bölgesinde bu ürünle ilgili analizleri ve yapmıs oldugum gözlemleri saygı deger uyelerle paylasmak ıstedım. sayın hüseyin ovak ında degindigi gibi hayatını çiftçilikle idam ettiren halkın tabularını yıkmak gercek anlamda cok zor nesılden nesıle aktarılmıs tarımsal bilgilerle tarlalarını ekmekte olan çiftçi kesimiyle derinden sohbet etme fırsatımız oldu B5A yı onlara sundugumuda çiftçi kesımden bızlere yansıtılan tek dusunce cok fazla urun alma ıstegıydı bu zamana kadar ciftci halkın sadece bu ıstegınden faydalanan bir cok uretıcı fırma cok urun garantısı vererek ciftcilerin zihnini bulandırıp tıcarı kar anlamlı bır cok urunle onlarla temasa gecıp basarılı olmuslar kımse zararlımı degılmı saglık kosullarında bı askılık cıkarmı arastırması ıcınde bulunmamıs a kişi gelmis bunu kullanın tarlanıza demis b kişi gelmıs bundan kullanmanız lazım demıs çiftci bu durumda neye ınanacagını sasırmıs nitekim cifcinin tabularını yıkmak bir hayli guc hale gelmis bu sohbetleri ettigimiz kişilere referanslarımız aracılıgı ıle B5A ıle tanısma fırsatında bulunduk ve bu zamana kadar olan en somut ornegı aldık domateslerde biberlerde salatalıklarda mukemmelın otesınde sonuc aldık mucızevi olarak nitelendirilen B5A nın dıger urunlere gore en altarnatıflısı olarak hem maddi hemde kalıte acısından gecer notu veren citciler ılk basta ınanmadıkları bu urunun mucızevi sonuclarından sonra kucuk bır alanda denedıklerı B5A nın ekım alanlarının tumunde uygulanabılırlıgıne kendı gozlerıyle şahit oldular ve artık bılınıyorkı nesılden nesıle aktarılan ekım yontemlerıne bır yenısıni ekledıler bı sonrakı nesıl citcilik anlayısına B5A yı ekliyecegınden eminim saygılarımı sunuyorum……


Bu mesajı okunabilmesi amacıyla aşağıdaki şekilde düzenliyoruz.

Alıntı:
Türkiye'nin çeşitli illerinde denenmekte olan B5A nın olumlu, etkileyici, gözle görülür farklarını forum sitesine gönderilen mesajlardan anlamakla birlikte, İç Anadolu Bölgesi’nde bu ürünle ilgili analizleri ve yapmış olduğum gözlemleri saygı değer üyelerle paylaşmak istedim. Sayın Hüseyin Ovak’ın da değindiği gibi hayatını çiftçilikle idam ettiren halkın tabularını yıkmak gerçek anlamda çok zor. Nesilden nesile aktarılmış tarımsal bilgilerle tarlalarını ekmekte olan çiftçi kesimiyle derinden sohbet etme fırsatımız oldu.

B5A yı onlara sunduğumda, çiftçi kesimden bizlere yansıtılan tek düşünce çok fazla ürün alma isteğiydi. bu zamana kadar çiftçi halkın sadece bu isteğinden faydalanan bir çok üretici firma çok urun garantisi vererek çiftçilerin zihnini bulandırıp ticari kar anlamlı bir çok ürünle onlarla temasa geçip başarılı olmuşlar. Kimse “zararlı mı, değil mi, sağlık koşullarında bir aksilik çıkar mı” araştırması içinde bulunmamış, a kişi gelmiş “bunu kullanın tarlanıza” demiş, b kişi gelmiş “bundan kullanmanız lazım” demiş. Çiftçi bu durumda neye inanacağını şaşırmış. Nitekim çiftçinin tabularını yıkmak bir hayli güç hale gelmiş.

Bu sohbetleri ettiğimiz kişilere referanslarımız aracılığı ile B5A ile tanışma fırsatında bulunduk ve bu zamana kadar olan en somut örneği aldık domateslerde biberlerde salatalıklarda mükemmelin ötesinde sonuç aldık. Mucizevi olarak nitelendirilen B5A nın diğer ürünlere göre en alternatiflisi olarak hem maddi hem de kalite acısından geçer notu veren çitçiler, ilk basta inanmadıkları bu urunun mucizevi sonuçlarından sonra küçük bir alanda denedikleri B5A nın ekim alanlarının tümünde uygulanabilirliğine kendi gözleriyle şahit oldular ve artık biliniyor ki, nesilden nesile aktarılan ekim yöntemlerine bir yenisini eklediler.

Bir sonraki nesil çiftçilik anlayışına B5A yı ekleyeceğinden eminim.
Saygılarımı sunuyorum..


Düzenleyen Mine Pakkaner : 04-11-2008 saat 14:46
bygolge Çevrimdışı   Başa Dön