View Single Post
Eski 04-11-2008, 18:43   #426
Hüseyin Ovak
Ağaç Dostu
 
Hüseyin Ovak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Çim alanda yaptığımız denemeler sonucu B5A kayda değer bir sonuç vermemiştir.

Deneme hem yazlık, hem de kışlık çimler üzerinde yapılmıştır. Kışlık çimler Lollium ve Festuca varyeteleri karışımıdır. Yazlık çeşit olarak hem stolon ve rizomdan hem de tohumdan yetişen çimler üzerine uygulama yapılmıştır. Tohumdan tesis edilen çim alan Bermuda ağırlıklı Akdeniz mix, çelikten ise yine bir Bermuda varyetesi Tifway çimidir.
Sayın pakkaner;
B5A ile yaptığınız denemeler ve sonuçlarını objektif bir şekilde foruma yansıttığınız için teşekkür ederim.
Aslında size deneme amaçlı B5A gönderdiğimde sonucun olumlu olacağından emindim, çünkü B5A gün batımından sonra hiçbir şeyle karıştırılmadan ve kullanılan ekipmanlarda kimyasal kalıntı yok ise hakikaten çok iyi sonuçlar veriyor(Ürünün çeşidi ne olursa olsun). Çim alanlarda bizzat denemeler yaparak olumlu sunuçlar daha önceden alındığı için (Kütahya POYRAZ YEM ve Hava lojmanları buna birer örnek verilebilir.)yaptığınız bu gözlem beni çok şaşırttı.Sizin uygulama konusuna tam olarak uyduğunuza da eminim.Kayda değer bir sonuç alamamanızın uygulama yaptığınız alanda B5A ya ket vurucu bazı etmenler olabileceğini düşünüyorum. Örneğin B5A dan 10 günden daha az zaman önce kullanılan bir kimyasal madde ya da B5A uygulanışı sırasında hava şartları ile gelebilen başka bir etmen..(uygulandıktan hemen sonra yakındaki bir fabrikadan gelebilecek asit yağmuru gibi...)
Sorunun ne olduğunu kestirmem çok zor ancak; Ağaçlar net üyeleri ve Türk tarımı için B5A yı tekrar test etmenizi sizden istirham ediyor, Saygılar sunuyorum...


Düzenleyen Hüseyin Ovak : 04-11-2008 saat 19:49
Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön