View Single Post
Eski 04-11-2008, 23:38   #429
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Sayın Ovak, aynen düşündüğünüz gibi uygulamada hiçbir eksiğimiz olmamıştır. Hatta hava kararınca yapılan uygulama takdir edersiniz ki güçlük yaşatır, buna rağmen prosedür eksiksiz uygulanmıştır.
Alıntı:
Kayda değer bir sonuç alamamanızın uygulama yaptığınız alanda B5A ya ket vurucu bazı etmenler olabileceğini düşünüyorum. Örneğin B5A dan 10 günden daha az zaman önce kullanılan bir kimyasal madde ya da B5A uygulanışı sırasında hava şartları ile gelebilen başka bir etmen..(uygulandıktan hemen sonra yakındaki bir fabrikadan gelebilecek asit yağmuru gibi...)
Uygulama yapılan alan şimdiye kadar hiç kimyasal gübre verilmemiştir. Şimdiye dek sadece organik gübre kullanılmıştır. Uygulama sırasında hava şartlarında uygunsuz bir durum olsaydı benim profesyonelliğim ve tecrübemdeki biri süreci başlatmazdı. Yakında hiçbir fabrika ve İzmir'de uzun süredir yağış ta yok.

Bu arada siz B5a yı neden profesyonel olarak test ettir miyorsunuz? Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde bir kaç deneme kurdurabilirsiniz. Kesin bilimsel sonuçları da alır göğsünüzü gererek kullanır, sitenizde de yayınlarsınız. İşte asıl o zaman sonuçlar güvenilir olacaktır. Bir saksı çiçek, birkaç sebze, bir iki ağaç deneme sonucu vermez.

Bu arada ürünü akşam saatlerinde uygulatma zorluğunu da takdir edersiniz. Güzelce temizlenmiş traktör arkası ekipmanla, akşam karanlığında traktörün farında 10 dönüm çim alanda uygulanan ürün keşke çok inanılmaz sonuç verseydi de emeğimize değseydi, keşke çimde mucize yaratsaydı. Biz de kullansaydık. Ancak bu dönemde fevkalade bir sonuç almadık. Belki de stres altındaki bir alanda güzel sonuç alınır.

Alıntı:
...Ağaçlar net üyeleri ve Türk tarımı için B5A yı tekrar test etmenizi...
Ürünü yeniden aynı alanda denemek doğru olmaz. Çünkü yakında bu çimler kış dönemine girecek. Gerçi henüz İzmir' de 29 -28 derece sıcakları yaşıyoruz ama tecrübelerimiz kasım ayının ikinci yarısında sıcaklık düşmelerine tedbir aldırır. Bu dönemde çim (özellikle yazlık çimler dormansiye girecekler) zaten duracağı için ürün bize başarısız izlenimi verebilir. Sizden ve Selahattin Bey' den temin ettiğim ürünlerle denemeyi yapmıştım. Şu dönemde deneme yapacağım bir bitki yok.

İsterseniz bir süre sonra buğday, yonca ve arpada deneyebilirim. O zaman size bildiririm, bana örnek yollarsınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön