View Single Post
Eski 27-05-2009, 09:05   #294
Cumhur Tonba
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Astilbe
Name:  astilbe.jpg
Views: 1118
Size:  7.9 KB

Astilbe Japonya kökenli bir bir bitkidir ve nemli toprakları sever. Astilbe'nin yapraklarının kıvrılması toprağın çok kuru olduğunun bir göstergesidir. Bitki, her biri üç testere dişli yapraktan oluşan ikili dallara sahiptir. Bu yapraklar özellikle yaz aylarında bakır veya bronz renkli görünüme sahiptir.

Çiçek, telekleri geniş veya ince uzun olabilir. Çiçekleri kırmızı, pembe, mor, beyaz veya leylak renkli olabilir. Astilbe arendsii türü uzun, dalgalı; beyaz, pembe veya kırmızı çiçekler açar ve çeşitli hibritleri gölet veya havuz kenarlarında yetişir. Ortalama boyu 60-150 cm arasıdır. En çok rastlanan Astilbe arendsii "Cattleya" türünün pembe yaprakları vardır ve ortalama boyu 1 metre civarıdır.
Astilbe chinensis "Pumila" türü nispeten kuru toprağa dayanabilen bir türdür ve ortalama boyu 30 cm kadardır. Doğal ortamda Temmuz - Eylül ayları çiçeklerinin bol olduğu zamanlardır.

Astilbe arendsii "Cattleya"
Nemli ve besleyici topraklar en iyi yetiştiği topraklardır. Nisan ayında gübrelenmesi, kışın örtülü bir yerde korunması olumlu sonuçlar vermektedir, Olgunlaşmış çiçekli dallar kesilmelidir. Bitki baharda kökten ayrılarak üretilebilir.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön