View Single Post
Eski 09-06-2009, 15:26   #771
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habitad Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar bende tüm forum yazarları gibi yazılanları dikkatle okudum.Şunu belirtmek isterimki b5a hakikaten muadillerine oranla daha farklı bir ürün.Yeni olduğu içinde tam olarak piyasada kabül görmesi kullanım oranının artması ve paralelinde alınan olumlu sonuçlarının görülmesi ile mümkün olacaktır.
Yapılan denemeleri ve ürünü kullananları dikkatle takip ediyorum.Farklı kullanıcılardan farklı yorumlar almak ürün hakkında daha da verımlı bilgilere ulaşmamıza neden oluyor.
Tüm organik dostlarına başarılar dilerim...
Sayin Habitat
Lutfen guldurmeyin! Arada bir hep birileri cikiyor ve "A bakin bu muadillerinden farkli bir urun, iste kullanimi yayginlassin da buna paralel olarak olumlu sonuclari da gorulur" gibi yuvarlak laflar ediyor. Tabii ki bir adama 100 defa sen en buyuksun dersen o da kendini kaf daginda gorurmus!

Simdi b5a'nin nesi farkli gorelim. Lutfen buna ve bundan onceki sorularima b5a duayenleri yanit verirlerse, biz de ogrenmis oluruz. Sakin yanlis anlasilmasin bu mesaji kimseyi karalamak icin yazmiyorum. Sadece anlamak icin yaziyorum.

Eger mikrobiyal bir urunse, icinde hangi mikroorganizmalar var? Bionem ya da EM1 ile ayni mi farkli mi? EM1 ile de harika sonuclar aliniyor ve aslinda EM1 cok farkli bir urun cunku sadece kimyasal gubreyi azaltmak ve 3 yil icinde kullanimini tamamen ortadan kaldirmakla kalmiyor, pestisit kullanimini da minimuma indiriyor (EM5 ve EM FPE adli urunleriyle). Yani tam bir urun hem besleyici hem de hastaliklari onleyici.

Ayrica Bionem de veya yararli mikroorganizma iceren diger urunler de zararli mikroorganizmalari bastirarak EM5 ve EM FPE"nin yarattigi etkinin benzerini yaratiyor.

Peki b5a ne yapiyor? Bitki besleyici mi, yoksa zararlilari bastirici mi, yoksa her ikisi de mi? Mekanizma? Herhalde bu urunu piyasaya cikaranlarin bu konuda kanitlari olmasa bile bazi dusunceleri vardir. Varsa kanitlarini da bilmek isteriz. Bu mesaja lutfen birileri cikip da dunyanin sayili laboratuvarlarindan soyle soyle raporlar almis, Tarim Bakanligindan onayli bir urune neden bu kadar yukleniyorsunuz gibi seyler de soylemesinler. Bir urun nereden sertifikali olursa olsun, icinde ne oldugunu bilmek her tuketicinin hakkidir. Saygilarimla.

Dogasever Çevrimdışı   Başa Dön