Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 28-06-2009, 23:43   #124
fahriye07
Ağaçsever
 
fahriye07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 86
selam ben sizlere burdur iline ait yeşil kabak reçelinin tarifini veriyorum ,denerseniz memnun kalırsınız 2kilo yeşil veya koyu yeşil kabak 1.5kilo şeker limon suyu yapılışı kabakların kabuklarını soyun ,rendenin iri tarafı ile bütün kabakları rendeleyin büyük bir legene rendelenmiş kabakları katın üzerine su ile doldurun bol suyun içindeyıkayın avcunuza alarak bütün kabakların suyunu sıkın hiç suları kalmayacak şekilde olacak büyük bir çukur kaseye suyunu sıkılmış kabakları iyice bastırarak kaseyi ağzına kadar doldurun ,büyük bir tencereye kabakları koyun yine aynı kaseye 2 kase dolusu şeker dökün, ateşe koyun kaynamaya başlayınca limon suyunu koyun reçelin kıvamıoluşmaya başlayınca koyulur reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır ,reçel kıvamı şöyle anlarız çok kaynayınca reçelden biraz tabağa alırız koyulaşıp ağdası kıvrışmaya başlar reçel olmuş demektir ,reçel olunca içine itenirse kabukları soyulmuş badem konur afiyet olsun. ölçü olarak 1 kase kabak rendesi 2 kase şeker arzuya göre ölçü artırılır.

fahriye07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön